Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Mamurluk 2 poharao svjetske kino blagajne i postavio rekord
Zaradom na početnom vikendu prikazivanja postao je najuspješnija komedija u zadnjih 10 godina

"Mamurluk 2" poharao svjetske kino blagajne i postavio rekord

Mamurluk 2 poharao je svjetske kino blagajne i svojim producentima donio mnogo toga, ali nasreću nijedna od tih lijepih stvari nije glavobolja. Iako su ga kritičari sasjekli, komedija o tri muškarca i majmunu u svom početnom vikendu zaradila je preko 200 milijuna dolara, postavivši nov rekord u žanru komedija za odrasle, javlja Guardian.

Film, u kojem glume Bradley Cooper i Zach Galifianakis, Guardianov je kritičar nazvao otreznjujućim iskustvom. Iako je Mamurluk 2 dobio oznaku R (Restricted), samo u prva četiri dana zaradio je 118 milijuna dolara na američkim kino-blagajnama. Početak prikazivanja mudro je odabran - radi se o produženom vikendu kada se u Americi slavi Memorial Day, koji se tradicionalno uzima za početak ljetne sezone blockbustera.


U Britaniji je Mamurluk zaradio skoro 20 milijuna dolara, što je rekordno otvaranje za jednu američku komediju na britanskim kino blagajnama. U 40 zemalja diljem svijeta, gdje se prikazuje, komedija je zaradila preko 60 milijuna $.

Ovo je najuspješnija komedija od filma Austina Powersa Goldmember iz 2002. godine, koji je u prva tri dana zaradio 73 milijuna $, prema podacima Boxoffice.com. U prva tri mjeseca ove godine zarada na kino blagajnama pala je za 20 %, jer, kako kaže urednik Boxoffice-a Phil Contrino, Hollywood nije uspio napraviti hit-film kao što su to bili prošlogodišnji Alisa u zemlji čudesa i Avatar.

Contrino smatra kako je Mamurluk 2 samo najava vrlo uspješne ljetne sezone, jer nas čekaju još veći hitovi - Transformers 3, X-Men: First Class i posljednji Harry Potter film, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala