Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Steven Spielberg i J.J. Abrams progovorili o filmu Super 8
Tim koji radi u pozadini filma osigurao nam je rijetku priliku odlaska u kino bez da znamo što ćemo zapravo gledati

Steven Spielberg i J.J. Abrams progovorili o filmu "Super 8"

Za samo dva tjedna će film "Super 8" redateljskog dvojca J.J. Abramsa i Stevena Spielberga, o kojem smo već ranije pisali ovdje, ugledati svjetlo dana. "Super 8" je znanstveno fantastični film o alienskom zataškavanju, no ovdje se ne radi o običnom, tipičnom, ljetnom blockbusteru. Zanimljivo je kako je informacija o filmu "Super 8" još uvijek iznimno malo, što podsjeća i na Abramsov film "Cloverfield" o kojem se ništa nije znalo dok ga se nije pogledalo. Naime, tim marketinških stručnjaka, koji rade u pozadini filma, vrlo su pametno i mudro držali svoje karte skrivene, tako da imamo vrlo rijetku priliku otići u kino i doživjeti dugoočekivani filmski uradak, bez da znamo što ćemo zapravo gledati.


Dvojac J.J. Abrams i Steven Spielberg, koji u posljednje vrijeme ne govore za medije (ili govore jako malo) su u ekskluzivnom intervjuu za časopis "Empire" izdvojili nekoliko svježih detalja (op.a. koji nisu spoileri) vezanih uz nadolazeći film, za koje vjerujemo kako su geekovi diljem svijeta počeli sliniti.


 - Nekoliko bitnijih detalja izvučenih iz 13-minutnog videa, kojeg u cijelosti možete pogledati ispod teksta -

Film je proizašao iz Spielbergove i Abramsove nostalgije jer su kao klinci oboje snimali kratke filmove na 8mm kamerama. Isprva, film je trebao biti priča u kojoj klinci s kamerom slučajno snime detalje, koji su bitni za otkrivanje nekog kriminala, no kasnije dodani koncept znanstvene fantastike, film je okrenuo u sasvim novi i bolji smjer.

Abrams tvrdi kako je film slučajno ispao kao hommage Spielbergovim filmovima iz 70ih i 80ih. No, otkriva i kako mu je namjera bila napraviti hommage vremenu, kada se kao klinac hranio Spielbergovim filmovima, koji su ga inspirirali da danas postane autor filmova i serija. Film su namjerno i svjesno smjestili u 70te godine, jer se tada puno više znanja i truda trebalo uložiti, kako bi se uopće napravio amaterski film. Spielberg tvrdi kako je digitalna tehnologija odlična za mlade filmaše današnjice, no u 70ima je taj zanat zahtijevao puno više znanja i strasti kako bi se stvorio kratki amaterski film.

Obojica su se složili koliko je teško napraviti originalan znanstveno fantastični film s čudovištima ovih dana. No, istaknuli su kako su iznimno zadovoljni svojim rezultatom. Abrams je naglasio kako je bio inspiriran filmom "Alien", u smislu ne prikazivanja čudovišta do samog kraja, kako bi održao strah i napetost od nepoznatog u zraku.


Prava je rijetkost vidjeti poznati dvojac koji na ovakav način priča o svojem novom filmu. Činjenica da se radi o osobnim elementima, koji su ukomponirani u film od dvojice iznimno cijenjenih autora, podiže i samu kvalitetu filma. No, što nas očekuje u kinima morat ćemo otkriti sami za sebe. Uz ultimativnog blockbuster autora Stevena Spielberga kao producenta te redatelja J.J. Abramsa, film bi trebao opravdati sav stvoreni hype u kinima već za dva tjedna kada je zakazana i premijera.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala