Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ukradeni mobilni web mojtv.hr-a osvojio nagradu
Vip Nokia Symbian izazov dodijelio izvjesnom Šošu nagradu za mobilni web mojtv.hr-a

Ukradeni mobilni web mojtv.hr-a osvojio nagradu

Listajući novi Bug slučajno nam je u oči upao natječaj za mobilne aplikacije koji su organizirali VIP i Nokia. Drugu nagradu za web runtime aplikaciju (10.000kn) osvojio je izvjesni Igor Šoš s aplikacijom TV Raspored v1.00.

To bi sve bilo lijepo i krasno da "poduzetnik" Igor nije samo zapakirao mobilnu verziju portala MojTV.hr u HTML kontrolu i predstavio sve skupa kao svoje djelo. Dakle, drugu nagradu osvojio je čovjek s ukradenim proizvodom kojemu je za pisanje popratnog pdf dokumenta trebalo više vremena nego za "razvoj" aplikacije.


Zanimljivo je i da stručnom žiriju nije bilo čudno odakle dolaze svi ti podaci o tv rasporedu i popratne showbiz vijesti, vjerojatno su mislili da Šoš to sve sam piše.

Šoš u popratnoj dokumentaciji objašnjava i funkcionalnost mojtv.hr mobilnog weba, no dakako sve skupa pod njegovim "brandom" - TV Raspored.

Šošu je očito, uz to što je zaboravio pitati nas za dopuštenje, nekako promakla i točka 18. iz pravilnika natječaja:

"Sudionik natječaja potvrđuje i jamči da je vlasnik svih autorskih i prava intelektualnog vlasništva za aplikacije koje prijavljuje na natječaj. Sudionik potvrđuje i jamči da aplikacije koje prijavljuje na natječaj ne narušavaju bilo koja prava trećih strana, a naročito prava intelektualnog vlasništva. Sudionik potvrđuje i jamči da treća strana neće prema Vipnetu isticati bilo kakve zahtjeve niti imati bilo kakva potraživanja u vezi s aplikacijama koje je Sudionik prijavio na natječaj. U slučaju da treće strane istaknu prema Vipnetu bilo kakve zahtjeve ili potraživanja s aplikacijama koje je Sudionik prijavio na natječaj, a posebno zahtjeve koje treće strane temelje na pravima intelektualnog vlasništva, Sudionik je suglasan i prihvaća da će sam snositi posljedice takvih zahtjeva od trećih strana. Ukoliko Vipnet temeljem tih zahtjeva trećih strana pretrpi štetu, Sudionik je suglasan da će Vipnetu nadoknaditi svaku štetu koju Vipnet pretrpi po navedenoj osnovi."

Nama je u svakom slučaju drago da je sad već zastarjela verzija našeg mobilnog weba osvojila drugo mjesto na natječaju. Žao nam je međutim, što je Šoš uzeo novac nekom drugom developeru koji je zaista i razvio svoju aplikaciju ali zbog nedjela "internet poduzetnika" nagrada nije otišla u prave ruke.

Nadamo se da skorašnju novu verziju mobilnog weba nećemo isto tako gledati po natječajima u rebrandiranim izdanjima, te da će budući sastav žirija izvući neke pouke iz ovoga. Igor Šoš svakako hoće.

MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala