Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


James Cameron zaradio je 250 milijuna dolara prošle godine
Redatelj Avatara zasjeo je na vrh holivudskih naj-zarada, a u TOP-u 10 i dalje vladaju isključivo muškarci

James Cameron zaradio je 250 milijuna dolara prošle godine

Foto: PRphotos

Prošle je godine redatelj Micheal Bay sa svojim hit filmom Transformers bio na vrhu ljestvice najvećih holivudskih zarada, sa zarađenih 125 milijuna dolara u 2009. Ako uduplate taj iznos, po ljestvici magazina Vanity faira, dobit ćete zaradu pobjednika 2010. godine.

Taj sretnik je nenadmašni James Cameron, a svojih je 257 milijuna dolara zaradio kao autor, producent i redatelj mega uspješnog Avatara, koji je sveukupno donio skoro 3 milijarde dolara zarade. Cameronova zarada je toliko velika, da trojac koji ga slijedi na listi naj-zarada, zajedno jedva mogu konkurirati slavnom redatelju.


Johnny Depp drugi je na ljestvici sa zarađenih 100 milijuna. Prvo je za Alisu u zemlji čudesa dobio 40 milijuna, u četvrtom nastavku Pirata zaradio je 30 milijuna, dok je za film Turist, koji je proglašen jednim od najvećih promašaja godine, dobio 20 milijuna dolara.

Slijede ga Steven Spielberg sa 80 milijuna dolara zarade, od kojih je 50 milijuna čisti profit od tantijema u zabavnom parku Universal studija, zatim Christopher Nolan kojem je Inception donio većinu zarade od 71,5 milijuna dolara te glavna zvijezda Nolanovog filma Leonardo DiCaprio sa zaradom od 62 milijuna.


Top 10 naj-zarada 2010. bio je rezerviran isključivo za muškarce, a u njega su još upali Tim Burton(53 milijuna$), Adam Sandler(50 mil.$), Todd Phillips(34 mil.$), Taylor Lautner(33,5 mil.$) i Robert Downey Jr.(31,5 mil$).

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    zubak zubak @ 6.2.2011. 19:01

    Bozoli

    Bravooooooooooooooooooo

  • #1
    0 0
    bozoli bozoli @ 6.2.2011. 16:11
    Ok, oprosti, oprosti ali koja je... uloga je vrijedna 40 milijuna dolara?!? KOJA? Taj se Depp glupira na platnu i za to dobije toliku zaradu? Za ništa! Koja hrpa retardiranih ljudi u tom biznisu trati, pali novac dajući ga jednom glumcu. Sjećam se kad je zarada od 5 milijuna bila nešto. A sada ovi kreteni dobivaju toliko novca da bi zajedno mogli financirati cijeli je... svemirski program! KRE-TE-NI!
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala