Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Film prethodnik Alienu zove se Prometheus, kaže Ridley Scott
Odani fan prepoznat će niti Alienove DNA-e, no ova je priča originalna, odvažna i jedinstvena, rekao je Scott

Film prethodnik "Alienu" zove se "Prometheus", kaže Ridley Scott

Kada je objavljeno da se snima prethodnik Alienu, Ridley Scott uopće se nije povezivao s projektom. No, kada se pojavio kako bi se vratio u serijal (i žanr) u kojem se proslavio, mogućnost posjeta svemiru Aliena, postala je mnogo primamljivija.

Film koji fanovi Aliena s nestrpljenjem očekuju, službeni je dobio i ime - Prometheus i u kina bi trebao stići u ožujku iduće godine.

Jedna od glumica za koje je potvrđeno kako će glumiti u filmu jest Noomi Rapace, švedska glumica koja je glumila u filmu Girl with the Dragon Tattoo ili kako je kod nas prevedeno Muškarci koji mrze žene. Ona bi trebala utjeloviti lik znanstvenice Elizabeth Shaw.

Iako se ne zna tko će ponijeti drugu glavnu žensku ulogu, šuška se kako su u izboru za nju Angelina Jolie i Charlize Theron.

Originalna vizija Ridleya Scotta

Sir Ridley rekao je slijedeće o projektu - Iako je Alien odskočna daska za ovaj film, u kreativnom procesu nastala je nova, velika mitologija i svemir u kojem se originalna priča odvija - kaže Scott. - Odani fan prepoznat će niti Alienove DNA-e, da se tako izrazim, ali ideje koje su dotaknute u filmu su jedinstvene, velike i provokativne. Ne mogu biti zadovoljniji nego što jesam, jer sam našao jedinstvenu priču za kojom sam tragao i konačno sam se vratio žanru, koji je toliko blizak mom srcu - dodaje Ridley.

Scenarist Damon Lindelof (Zvjezdane staze, Izgubljeni, Cowboys & Aliens) kaže - U svijetu preplavljenom sa prethodnicima, nastavcima i ponovljenim serijalima, ostao sam šokiran koliko je originalna Ridleyeva vizija za ovaj film. Odvažna je, iskonska i nadam se, zadnja stvar koju biste očekivali.

Scott nije snimio SF film otkad je uveo dva filma koji su vrhunski u svom žanru - Alien i Blade Runner.

J.K.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala