Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: 3D filmovi u 3D-u!
Sve je kulminiralo 'Avatarom' koji je od prosinca 2009. godine poharao kina te gledateljima pružio pravi osjećaj 3D filma koji se iščekivao cijelo vrijeme

Video: 3D filmovi u 3D-u!

Svi smo gledali "Titanic", svojevremeno najisplativiji film Jamesa Camerona koji nam je prošle godine predstavio i svoj film "Avatar" u briljantnoj 3D tehnologiji. Cameron trenutno pretvara "Titanic" iz 1997. godine iz 2D u pravu 3D dimenziju i to onaj 3D od kojeg vas neće boljeti glava. Digitalna 3D tehnologija koja je u proteklih nekoliko godina dobivala na popularnosti, sada je postala normalna stvar. Gotovo svaki novi film koji ima u sebi nekakve akcije i animacije, sada se snima u 3D-u. No, nisu to samo crtić i akcijski spektakli, u 3D-u se rade i komedije, drame te razni dokumentarci, koji vas uvuku u svoju radnju putem vaših glavnih vizualnih receptora dubine.



3D filmovi u svojoj stereoskopskoj formi, u suštini postoje od ranih 50-ih godina, no kako ih je bio problem napraviti, zbog kompliciranog filmskog procesa i skupe mašinerije, tek nekoliko filmova bilo je u 3D-u, za ostale to nije bilo nikako isplativo. Kasnije tokom 80-tih i 90-tih, 3D filmovi popularnost su stekli putem IMAX i sličnih kina s novom modernom tehnologijom prikazivanja filmova. Tek 2000. godine, 3D filmovi postaju zanimljivi i zbog pristupačnije tehnologije koja omogućava i njihovo lakše stvaranje. No, sve je kulminiralo Cameronovim "Avatarom" koji je od prosinca 2009. godine poharao sva živa kina te gledateljima pružao onaj pravi osjećaj 3D filma kakav se zapravo iščekivao cijelo ovo vrijeme.

Trenutnom popisu filmova u 3D-u koji nam dolaze nema kraja te se novi naslovi pojavljuju svakodnevno dok njihove najave iskaču na sve strane putem weba. YouTube korisnik Kinomozg namontirao je zanimljivu video kompilaciju tagova "in 3D" iz skoro svakog filmskog trailera, iz proteklih par godina - točnije 37 filmova u samo dvije minute.

 

L.M./MojTV
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala