Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Revija Motovun u Zagrebu
Neposredno nakon završetka festivala u Motovunu i zagrebačka će publika imati prilke vidjeti izbor filmova s festivala

Revija "Motovun u Zagrebu"

 Za sve one koji nisu u mogućnosti posjetiti Motovun Film Festival, već se tradicionalno organizira revija "Motovun u Zagrebu" koja će se od 01. do 07. kolovoza održati u kinu Movieplex u Centru Kaptol.

Neposredno nakon završetka festivala u Motovunu, zagrebačka će publika imati jedinstvenu priliku vidjeti izbor filmova s festivala! U privitku Vam donosimo program Revije. Ulaznice se već mogu rezervirati na www.movieplex.hr ili kupiti na blagajni kina.


Poezija - novi film korejskog redatelja Chang-dong Leeja, u Cannesu je nagrađen za najbolji scenarij.

Crvena kapelica - dokumentarac ovjenčan nagradom žirija na festivalu u Sundanceu, a daje nesvakidašnji uvid u jedan od najstrožih režima na svijetu - Sjevernu Koreju

La Pivellina - redateljski par Tizza Covi i Rainer Frimmel u svojem prvom igranom filmu kombiniraju fikciju i dokumentarizam, koristeći minimalističke, improvizirane dijaloge i glumce naturščike.

Srpski film - u Zagrebu će po prvi put biti prikazan i jedan od najiščekivanijih filmova sezone, najčešće okarakterizan kao šokantan, kontroverzan i zastrašujući, debitantski film Srđana Spasojevića.

Male lisice - dugometražni prvijenac slovačke autorice Mire Fornayove, priča o izdaji i iskupljenju.

Djevojke iz šoping centra
- film je dio novog ovogodišnjeg motovunskog programa Angažirani Motovun, koji je izazvao veliki skandal i javnu debatu nakon premijere u Poljskoj.

Muškarci koji mrze žene
-  ekranizacija prvog dijela trilogije švedskog autora Stiega Larssona  “Millennium", u režiji višestruko nagrađivanog Šveđanina Nielsa Ardena Opleva.

Bebe - djelo nagrađivanog dokumentarista Thomasa Balmesa, koji prati četiri bebe sa četiri strane svijeta, od rođenja pa sve do prvih koraka.

Vosak - treći film redatelja Andrewa Bujalskog, kojeg kritičari smatraju predvodnikom podžanra mumblecore ('mumljanje'); isti karakterizira izrazito niskobudžetna produkcija, fokusiranje na veze i odnose kod mladih ljudi, improvizirani scenariji i neprofesionalni glumci.

Prljavština i bijes - film najznačajnijeg britanskog rock dokumentarista Juliena Templea drugi je film koji je snimio o Sex Pistolsima i to 2003., dvadeset godina nakon njihova raspada, u suradnji sa živućim članovima benda, ponudivši priču iz drugačije perspektive, kombinirajući novije snimke i intervjue sa starim materijalima.

Anđeo na moru - redatelj Frédéric Dumont.

Ujak Boonmee koji se sjeća prošlih života - redatelja Apichatponga Weerasethakula, dobitnik Zlatne palme, priča je o čovjeku kojem je dijagnosticirano zatajenje bubrega, pa odlučuje da će svoje posljednje dane provesti na selu sa svojim najbližima.

Brianov život
- po prvi put na kino platnu u Motovunu i Zagrebu predzadnji film Montyja Pythona. Čak 39 lokalnih vlasti u Velikoj Britaniji zabranilo je prikazivanje ovog filma, a izazvao je bijes brojnih vjerskih skupina diljem svijeta. Tridesetak godina kasnije čitatelji Guardiana proglasili su ga najboljim britanskim filmom svih vremena.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala