Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nabildani Jake Gyllenhaal kao princ Dastan
Bivši profesionalni vojnik priprema Gyllenhaala za akcijske scene u filmu Princ Perzije: Pijesak vremena

Nabildani Jake Gyllenhaal kao princ Dastan

Nije lako biti akcijski heroj. A postati jedan još je teže. Kad se Jake Gyllenhaal počeo pripremati za ulogu odmetnutog princa Dastana u nadolazećem filmu Princ Perzije: Pijesak vremena, znao je da je pred njim težak posao.

“Rad na ulozi u početku je bio orijentiran na njen fizički aspekt”, objašnjava Gyllenhaal. “Trebao sam steći kondiciju, naučiti parkour i borbu mačem te ući u um ratnika.”

Waterson doveo Jakeovu formu do savršenstva

Jake kao i princ Dastan postao majstor Parkoura

Watreson kaže kako je s Gyllenhaalom tijekom pretprodukcije trenirao dvaput na dan - kardio-vježbe ujutro i vježbe u teretani uvečer. No glumac nije prestao vježbati kad je započelo snimanje. Nije bilo nimalo lako. Uz kondicioni trening, Gyllenhaal je trebao izvoditi i mnogo vježbi temeljenih na gimnastici kako bi nadopunio svoj trening parkoura. Parkour, fenomenalna vještina trčanja i skakanja koja prkosi gravitaciji, između ostalog, zahtijeva enormnu fizičku snagu. A Gyllenhaalov je princ Dastan bio majstor parkoura.

“Nema smisla snimati ovakav film ako ne možeš sam izvoditi sve scene”, komentira Gyllenhaal. “Trebao sam mnogo trenirati kako bih mogao izvesti sve što se od mene zahtijevalo. Doveo sam se u najbolju formu, a to je uključivalo jako puno trčanja, treninga parkoura i jahanja.” I upalilo je!

Pogledajte Jakea Gyllenhaala u ulozi akcijskog heroja u filmu Princ Perzije: Pijesak vremena koji u hrvatskim kinima počinje igrati 10. lipnja!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    LordAdamko lordadamko @ 27.5.2010. 17:48

    enormna snaga bez tehnike je nista...u parkuru se cesto skace s 4-5m, pa sad zamislite bob sapa da skoci s te visine na beton, razlio bi se jaje o tavu

     e da i zar nije prince jos u ovom mj trebo bit u kinima, tak je bar prije bilo najjavljeno...ja vec dogovorio da iduci tjedan idem u kino s ekipom...morat ce pricekat to jos malo onda...

  • #1
    0 0
    Pametnjakovic pametnjakovic @ 27.5.2010. 13:50

    U parkour-u zapravo nije važna snaga nego tehnika, ako znaš kako, onda ti ne treba " enormna" snaga !

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala