Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: ITV kažnjen zbog okrutnosti prema životinjama
Britanski televizijski kanal australski je sud kaznio jer je emitirao minutu i pol dugu scenu ubijanja štakora

Video: ITV kažnjen zbog okrutnosti prema životinjama

PIŠE: Katarina Hrgović

Britanska televizijska kuća ITV priznala je krivicu za okrutnost prema životinjama koja se naveliko prakticirala tijekom nedavnog snimanja reality showa "I'm a Celebrity... Get Me Out of Here". Naime, u showu su sudjelovale osobe pripadnice javnog života poput pjevača, starleta ili pak glumaca, koje su u divljinama Australije morale izvršavati različite zadatke. 
 
 
Igra se na ispadanje sve dok u showu ne ostane posljednji par. Sporni dio showa je onaj u kojem je natjecateljima nestalo mesa, pa su talijanski kuhar Gino D'Acampa i britanski glumac Stuart Manning uočili kako oko njih trče štakori. "Uhvatili smo jednog, skuhali ga i pojeli", izjavio je D'Acampa. Iako se u showu pojavljuju i druge okrutnosti prema životinjama, australski sud zaključio je kako je štakor ubijen zbog čiste zabave i apsolutno nestručno (mučili su ga oko minute i pol), zbog čega je ITV kažnjen sa 5 500 australskih dolara.
 
 
"Životinji je nanesena nepotrebna bol i patnja. Da su okolnosti bile drukčije i da je štakor odmah uginuo, mi ne bismo sada o ovome razgovarali", izjavio je za Sky News inspektor za životinje David Oshannessy. "ITV se ispričao zbog pogreške koja je dovela do ovog incidenta. Produkcija nije znala da će ubojstvo štakora u Novom Južnom Walesu biti smatrana kao prijestupnički ili kriminalni čin. Jasno nam je da smo se trebali bolje pripremiti po tom pitanju", izjavio je glasnogovornik kažnjene televizijske postaje.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    LordAdamko lordadamko @ 14.2.2010. 3:49

    o ebo ih ja...stakori nisu zivotinje, stakori su stakori, nametnici...

    kod nas ih se ubija ni iz zabave, ni iz potrebe za hranom neg cisto jer su stakori stakori...stvarno su specialni...

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala