Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Pljuska za Novu TV: Ukida se Trenutak istine?
"Trenutak istine" koji je od početka dizalo prašinu sada se opet našao na meti Vijeća za elektroničke medije

Pljuska za Novu TV: Ukida se "Trenutak istine"?

PIŠE: Katarina Hrgović
 
Nakon što je u ovotjednoj emisiji showa "Trenutak istine" nastupio 23-godišnji konobar Milan Krželj iz Omiša koji je, između ostalog, u emisiji priznao kako je lažno dojavio policiji za bombu i servirao gostima piće u prljavim čašama, homoseksualne je opredijeljenosti i nitko od njegovih bližih to do sada nije znao, pali se na šogora i koristi vibrator kojeg "gura svugdje pomalo", predsjednik Vijeća za elektroničke medije Zdenko Ljevak odlučio je da je to kap koja je prelila čašu, te će zatražiti ukidanje koncesije Novoj TV. 
 
Kako "Trenutak istine" ide u udarnom terminu u 21 sat, perverzije koje se iznose u toj emisiji dostupne su i djeci. Ova licencirana emisija, u kojoj je samo jedan natjecatelj osvojio 100 tisuća kuna od maksimalnih pola milijuna dok su svi ostali popušili,  već je jednom bila na udaru zbog svog sadržaja i termina u kojem se prikazuje. No ništa se značajno nije dogodilo, emisija je zastala samo na ljetnoj stanci i u jesen se vratila na male ekrane i to u ranim večernjim satima. 
 
 
"To je neprihvatljivo. Zna se koji se sadržaji (vulgarnost, seks, psovke...) ne smiju emitirati u vrijeme kada ih mogu gledati i djeca, i o tome su već dani prilično precizni napuci svim televizijama. Zakon je u tome vrlo čvrsto reguliran i u ponedjeljak ću na sjednici Vijeća zatražiti da nam se dostavi snimka preksinoćnje emisije, pa kad je pogledamo i analiziramo, donijet ćemo odluku. No uvjeravam vas da ćemo biti vrlo rigorozni! Pa i po cijenu da privremeno oduzmemo koncesiju. Bit ćemo puno, puno stroži jer u rukama imamo alat koji je prilično moćan. Ali i podsjećam da pri tome moramo poštovati proceduru", najavio je predsjednik Vijeća za elektroničke medije Zdenko Ljevak za Večernji list.
 
Po ovom pitanju oglasili su se i s Nove TV, tvrdeći da nijedan segment emisije ne smatraju spornim i kako će se "Trenutak istine" i dalje prikazivati u isto vrijeme. "'Trenutak istine' je emisija u kojoj nema ni nasilja ni psovki, nego samo iskrenost kandidata do razine koju su sami spremni iznijeti. Prikazuje se u terminu primjerenom za ovu vrstu programskog sadržaja i označen je dobnom oznakom kojoj prethodi i upozorenje o primjerenosti sadržaja. Termin ovog formata baziran je prema europskim i svjetskim standardima gdje se ovaj format u deset zemalja prikazuje u udarnom terminu, u 20 ili 21 sati", stoji u priopćenju s Nove TV. 
 
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    Mala_Vila mala_vila @ 8.11.2009. 18:06
    Istina, moji su roditelji uvijek pazili što gledam na tv-u, i još uvijek mi znaju malo propovijedat oko toga, iako mi je 17, ali brzo ja to s njima riješim. :)   Ta emisija je glupa ali priznajem da sam pogledam ponekad, tek toliko da se nasmojem budalama i da se podsjetim koliko sam ja zapravo normalna osoba i da je samnom sve u redu!
  • #4
    0 0
    gnjavator gnjavator @ 8.11.2009. 1:59

    Ova emisija nije ništa manje ili više loša od brojnih sličnih.  U usporedbi s Big Brotherom smatram je bitno manjim problemom, jer poticanje na voajerizam i potpuni gubitak privatnosti ne samo da su u Big Brotheru mnogo veći, nego se njegovi sudionici kuju u zvijezde i u drugim medijima, čak i nekad ozbiljnom tisku poput Večernjeg lista.

    A oni koje zabrinjava što gledaju njihova djeca mogli bi malo više vremena provoditi s njima, pa bi bolje znali i mogli utjecati na to.  I ponekad ugasiti televizor, na primjer.

  • #3
    0 0
    mala_maja mala_maja @ 8.11.2009. 1:16
    joj ja neznam zašto ljudima toliko smeta ta emisija. kao prvo te idiote nitko ne sili da se tamo odu ponižavati za sitnu lovu, kao drugo ako ne želite gledati ne morate. ja osobno ne gledam tu emisiju jer nemogu gledati te idiote, ali ne smatram da ju treba maknuti. A ŠTO SE TIĆE DA CITIRAM ¨ Zna se koji se sadržaji (vulgarnost, seks, psovke...) ne smiju emitirati u vrijeme kada ih mogu gledati i djeca,¨  TO JE HRPA GLUPOSTI, DAJ MALO POGLEDAJTE KAKVE STVARI SE PRIKAZUJU U SERIJI NAJBOLJE GODINE (ni to negledam već moja nećakinja voli jako pojačati kad gleda takve gluposti) KOJA SE PRIKAZUJE U ISTOM TERMINU,  PA ČE TE VIDJETI HRPU SEKSA, PSOVKE, VULGARNOST A I IMBECILNOST.
  • #2
    0 0
    aya aya @ 7.11.2009. 23:41

    Kamo sreće da to smeće ukinu. Dugo im je i trebalo...

    Zar nekoga zaista zanima gledati dokle ide ljudska pohlepa i voajerizam....

  • #1
    0 0
    nerona nerona @ 7.11.2009. 16:24
    Takve idiotarije su krajnje nepotrebne! No, ne vjerujem da će ju "skinuti", opet samo prazna naklapanja..............
Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala