Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ravnatelj HTV-a novinarku nazvao četničkom kurvetinom
Ova je vijest došla i do Sabora pred čijim će se odborom raspravljati o sudbini HTV-ovog ravnatelja

Ravnatelj HTV-a novinarku nazvao "četničkom kurvetinom"

PIŠE: Katarina Hrgović

Glavni ravnatelj Hrvatske Radio Televizije Vanja Sutlić prošle godine, 5. veljače, u humanitarnoj emisiji Trudionica, pred grupom novinara i urednika, novinarku vlastite kuće, Ivanu Dragičević Veličković, oslovio sa "četničkom kurvetinom" jer je dotična udana za osobu srpske nacionalnosti.

Ovu informaciju objavio je portal Index.hr kojemu je svo četvero svjedoka (Maja Sever, Lela Knežević, Sanja Mikleušević i Robert Zuber) potvrdilo točnost cijele priče. Inače, ovo nije prvi puta da se Sutlića proziva zbog rasističkih izjava i diskriminacija na gotovo svim osnovama. Vanja Sutlić je po objavi ove informacije preko glasnogovornika HRT-a demantirao ove navode najavljujući sudske tužbe.

 
O slučaju se oglasio i Izvršni odbor Ogranka Hrvatskog novinarskog društva pri HTV-u koji Vanju Sutlića oštro osuđuje, te u konačnici poziva na pokretanje pravnog postupka protiv ovog uskoro bivšeg ravnatelja HTV-a, koji u dvije godine "vladanja" ničim nije dokazao da je sposoban obavljati taj posao. Naprotiv, sada je definitivno jasno da je njegovo imenovanje bila itekakva greška.
 
"Izvršni odbor čvrsto staje u zaštitu kolega, ali i svih novinara HRT-a, prozvanih od strane Glavnog ravnatelja u emisiji 'Dnevnik' i emisiji 'Otvoreno' te u najnovijem objelodanjenom slučaju omalovažavanja i šovinističkog vrijeđanja Ivane Dragičević-Veličković, što se može podvesti i pod kršenje Zakona o HRT-u, ali prvenstveno i kršenje čl. 39 Ustava Republike Hrvatske jer je to otvoreno iskazivanje nacionalne nesnošljivosti i mržnje", piše u zaključku sjednice Izvršnog odbora Ogranka Hrvatskog novinarskog društva pri HTV-u.
 
"Kako je takvo postupanje neprimjereno i neprihvatljivo uopće u ovom 21. stoljeću, pa tako i u hrvatskom društvu, a također i neprikladno od strane glavnog ravnatelja prema zaposlenicima HRT-a, tražimo što hitnije zauzimanje stava Programskog vijeća, te pokretanja postupka po Pravilniku HRT-a o etičkom kodeksu, ali i naslovljenih saborskih odbora i u konačnici odgovornost za takvo postupanje", piše u izjavi Nikole Kristića, predsjednika Izvršnog odbora Ogranka HTV-a.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala