Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zvijezdama HTV-a smanjene plaće, Nova TV otima Milića
Stanković, Šprajc i ostali su revoltirani - plaće im ne smiju prelaziti 16 tisuća kuna

Zvijezdama HTV-a smanjene plaće, Nova TV "otima" Milića

PIŠE: Dario Petruševski

Sve što su ekonomska kriza i mjere za pobjedu nad istom dosad učinili za Hrvatsku televiziju nije ni sjena novom potezu - djelatnici državne televizije, uključujući njezine najveće zvijezde, doživjeli su drastično smanjenje plaća. Iznosi isplaćeni za kolovoz umanjeni su, naime, od 30 do 60 posto, piše Jutarnji list i dodaje da je HRT prema preporuci Vlade Republike Hrvatske, korigirala najveće plaće. Iznosi na državnoj dalekovidnici tako su dobili gornju granicu - 16 tisuća kuna.
 
 
U ovakvoj situaciji, u kojoj su se "elitne plaće" približile svima koji šetaju hodnicima državne televizije, dojučerašnje zvijezde ne glume gospodu. Zahvaljujući iskrenim izjavama za Jutarnji list, PR odjel HTV-a sad je vjerojatno na iglama i u noćnoj smjeni. Svi su odreda, naime, otvoreno izrazili nezadovoljstvo novim potezom šefova, pa ih očito i nije strah za uredničke i ostale "elitne" stolice. 
 
"Nova TV mi nudi dvostruko više"
 
"Ostao je, valjda, izbor izaći na slobodno novinarsko tržište, pa sam stupio u okvirne pregovore s Novom TV. Premda bi HTV, kada bi to htio, uvijek mogao ponuditi bolje tehničke uvjete, Nova mi nudi i nekoliko puta veću zaradu. Razmislit ću o svemu, a moja odluka sigurno neće biti nikakav otpor prema HTV-u kojemu sam zahvalan za svu dosadašnju suradnju", rekao je Goran Milić za Jutarnji list i potvrdio da je dobio "enormno smanjenu" plaću, i to zahvaljujući državnoj odluci.
 
S Nove TV doznajemo da su, osim Gorana Milića, pozvali još neke zvijezde uvrijeđene sankcijama na nekad izdašnim plaćama. Neki su, unatoč mogućnosti veće zarade, ipak vjerni HTV-u, uglavnom po (prijateljskom) savjetu šefice Hloverke Novak Srzić i sličnih koji se nisu našli u žrvnju komercijalnih TV postaja.
 
 
"Što je sljedeće? Pretpostavljam, ‘uranilovka’ jer bi Jadranka Kosor sada mogla narediti da se izravnaju plaće direktora i portira na HTV-u, što ćemo mi, svakako, poslušati", sarkastično će Zoran Šprajc, još jedan od "oštećenih". U sličnom tonu odgovara i njegov kolega Aleksandar Stanković: "Sve što mogu uraditi za nju i njenu Vladu, napravit ću i primiti s osmijehom".
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    zubak zubak @ 5.9.2009. 16:15

    Dosta si Milicu putovao na nas racun,mislim da je vrijeme da ti srezu krila.te da se ukine sramotna pretplata.

    Nije vam dobro ???? dajte otkaz,niste nazamjenjivi. 

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala