Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Oppenheimer najbolji film, Christopher Nolan osvojio svoj prvi Zlatni globus
Na sinoćnjoj dodjeli nagrada Zlatni globus, film "Oppenheimer" osvojio najviše nagrada

"Oppenheimer" najbolji film, Christopher Nolan osvojio svoj prvi Zlatni globus

Službeno je počela sezona dodjele nagrada! Sinoć su dodijeljeni ovogodišnji Zlatni globusi, a glavna nagrada za najbolji dramski film godine otišla je filmu Oppenheimer Christophera Nolana, čime je postao glavni kandidat za najprestižnije filmske nagrade Oskar, koje se dodjeljuju početkom ožujka ove godine.

Film Oppenheimer smjestio se na prvo mjesto po broju osvojenih nagrada s osvojenih pet nagrada. Osim za najbolji dramski film, tu je i nagrada za najboljeg glumca u drami za Cilliana Murphyja, za najboljeg sporednog glumca, koja je otišla u ruke Roberta Downeyja Jr.-a, za najbolju originalnu glazbu za Ludwiga Göranssona. Nolan je također dobio nagradu za najbolju režiju te tako kući prvi puta otišao kao dobitnik Zlatnog globusa. Jedini put kad se našao na pozornici da prihvati nagradu bilo je 2012. kada je preuzeo nagradu za Heatha Ledgera, koju je posthumno dobio za njegov film Vitez tame.

Najboljim filmom u kategoriji komedije ili mjuzikla proglašen je film Poor Things Yorgosa Lanthimosa, a zvijezda filma Emma Stone dobila je priznanje kao najbolja glavna glumica u kategoriji komedije ili mjuzikla. U istoj kategoriji je najbolji glavnim glumcem proglašen Paul Giamatti za svoju izvedbu u filmu The Holdovers, a Da'Vine Joy Randolph za isti je film osvojila nagradu za najbolju sporednu ulogu.

Lily Gladstone osvojila je nagradu za najbolju glavnu ulogu u drami Killers of the Flower Moon Martina Scorsesea.

S televizijske strane najviše je nagrada otišlo u ruke serije Nasljeđe. Za njihovu finalnu sezonu su osvojili četiri priznanja. Osim za najbolju televizijsku dramsku seriju, nagrade su otišle i u kategorijama glavnih uloga za Kierana Culkina i Saru Snook, a nagradu je osvojio i Matthew Macfadyen za najbolju sporednu ulogu.

U kategoriji humorističnih televizijskih serija nagradu za najbolju dobila je serija The Bear, dok je Jeremy Allen White osvojio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu, a Ayo Edebiri za najbolju glavnu žensku ulogu.

Ovogodišnja dodjela nagrada Zlatni globus donijela je i neke promjene te su uvedene kategorije za najbolji blockbuster i stand-up specijal. Najboljim blockbusterom proglašen je film Barbie, dok je nagrada za najbolji stand-up specijal otišla u ruke Rickyja Gervaisa.

Cjelokupnu listu dobitnika ovogodišnjih Zlatnih globusa možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala