Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Inspektor Wallander: Na pogrešnom tragu
Britanska adaptacija uspješnih romana švedskog autora Henninga Mankella na našim malim ekranima

Inspektor Wallander: Na pogrešnom tragu

Kenneth Brannagh glumi inspektora Kurta Wallandera, kompleksnog i zanimljivog istražitelja, punog mana, ali i duboko empatičnog. Živi u gradiću Ystadu u pokrajini Skåne na jugu Švedske, gdje rješava zločine neuobičajenim metodama. U petak, 12. siječnja u sklopu Krimi petka na Drugom programu HRT - HTV 2, u 21:45 prikazuje se prva epizoda serije Inspektor Wallander.

Ova uzbudljiva BBC-jeva dramska serija adaptacija je triju uspješnih romana Šveđanina Henninga Mankella o inspektoru Wallanderu, koji su se prodali u više od 25 milijuna primjeraka diljem svijeta i prevedeni su na 36 jezika.

Serija je osvojila 12 nagrada i 31 nominaciju: BAFTA za najbolju seriju i najboljeg glumca (K. Branagh) te Emmy International za najboljeg glumca (K. Branagh).

Kurt Wallander prisustvuje šokantnom samoubojstvu mlade žene koja se na polju uljane repice polijeva benzinom i zapali. Sutradan ga pozovu na plažu gdje je bivšega švedskog ministra pravosuđa netko ubio sjekirom i skalpirao.

Ubojstvo upućuje na poremećenog serijskog ubojicu, a Wallander ga grozničavo pokušava pronaći prije nego što ponovno nekoga ubije.

Istragu usporavaju brojni problemi, kresanje proračuna policije, održavanje svjetskog nogometnog prvenstva, a na kraju se pokaže povezanost sa srcem švedskog establišmenta.

U seriji glume Kenneth Branagh (Kurt Wallander), Richard McCabe (Nyberg), Jeany Spark (Linda Wallander), Sarah Smart (Anne Britt-Hoglund), Tom Hiddleston (Magnus Martinsson).

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala