Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jadnici premijerno na programu Epic Drama
Iznimno hvaljena TV adaptacija scenarista Andrewa Daviesa ovog prosinca premijerno stiže na program Epic Drame

"Jadnici" premijerno na programu Epic Drama

Pripremite se da vas oduševi svevremensko remek-djelo, zadivljujuća adaptacija književnog klasika Victora Hugoa iz 19. stoljeća Jadnici, u ekranizaciji Baftom ovjenčanog scenarista Andrewa Daviesa, koja će svoju veliku premijeru u srednjoj i istočnoj Europi imati 21. prosinca u 21 sat na programu Epic Drama. Ta izvanredna dramska serija u šest epizoda govori o Jeanu Valjeanu, bivšem zatvoreniku koji ne može pobjeći od sjene svoje prošlosti, a kojeg neumoljivo progoni strašni policajac Javert. Serija će zasigurno osvojiti publiku svojim bogatim narativnim stilom, iznimnim glumačkim izvedbama i prekrasnim lokacijama snimanja u Europi.

Nakon britanske premijere Jadnici su dobili pohvale televizijskih kritičara, koji su tu seriju opisali kao veličanstvenu TV poslasticu za kraj godine. Evo samo nekih od zadovoljnih ocjena kritičara:

•    The Guardian je prezadovoljno poručio: „I više nego uzbudljivo... dramska serija Andrewa Daviesa oduševljava na veličanstven način.“
•    Daily Telegraph je objavio: „C'est magnifique... prava poslastica za kraj godine.“
•    Independent je pohvalio glumačku izvedbu Lily Collins: „Lily Collins tumači ulogu tragične Fantine čeličnom snagom i gracioznošću.“

Radnja Jadnika smještena je u postrevolucionarnu Francusku i prati isprepletene živote nekoliko osoba koje se pokušavaju snaći u surovoj stvarnosti siromaštva, kriminala i društvenih nepravdi. U središtu priče nalazi se Jean Valjean, bivši robijaš koji se pokušava iskupiti nakon godina provedenih u zatvoru. Život bivšeg robijaša je surov, a Valjean se na svakom koraku susreće s predrasudama.

Progonjen svojom prošlošću Valjean upozna mudrog biskupa Dignea, što ga potakne da razmisli o vlastitoj moralnosti i o tome kakvim životom želi živjeti. Valjean se susreće i s nizom drugih likova, uključujući Fantine, očajnu ženu prisiljenu na prostituciju kako bi uzdržavala svoju mladu kćer Cosette; Javerta, neumoljivog policijskog inspektora odlučnog privesti Valjeana pravdi; i Mariusa, mladog studenta uhvaćenog u političkim previranjima tog vremena. Dok se njihovi životi isprepliću, likovi se suočavaju s kušnjama i nevoljama koje testiraju njihovu snagu i čvrstinu. Uz sve to tragaju i za ljubavlju, nadom i iskupljenjem u svijetu koji se često čini okrutnim i nemilosrdnim.

U seriji Jadnici pojavljuje se zvjezdana glumačka postava koja daje dubinu i autentičnost omiljenim likovima iz Hugoova romana:

•    Dominic West tumači legendarnu ulogu Jeana Valjeana, čovjeka kojeg progoni njegova prošlost.
•    David Oyelowo utjelovljuje neumoljivog inspektora Javerta, odlučnog privesti Valjeana pravdi.
•    Lily Collins nudi snažnu interpretaciju uloge Fantine, lika koji odiše i ranjivošću i snagom.
•    Među glumcima u sporednim ulogama su Josh O'Connor kao Marius, Ellie Bamber kao Cosette i Erin Kellyman kao Éponine, dok Adeel Akhtar i nagrađivana glumica Olivia Colman glume monsieura i madame Thénardier.

Jedan od očaravajućih aspekata serije veličanstvena su mjesta snimanja diljem Europe. Slikoviti krajolici Belgije, Francuske i Bruxellesa služe kao kulisa ove vizualno zadivljujuće ekranizacije. Od užurbanih pariških ulica do mirne provincije, lokacije odvode gledatelje ravno u srce Francuske 19. stoljeća.

Pripremite se da krenete na putovanje kroz vrijeme i emocije te svjedočite iznimnoj priči, zadivljujućim glumačkim izvedbama i čudesnoj kinematografiji u šestodijelnoj povijesnoj dramskoj seriji Jadnici. Premijerno je diljem srednje i istočne Europe možete pogledati tijekom blagdana na programu Epic Drama, od 21. prosinca u 21 sat.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala