Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dvije legende susreću se u najavi filma Freud's Last Session
Anthony Hopkins je Sigmund Freud, a Matthew Goode C.S. Lewis, film stiže krajem prosinca

Dvije legende susreću se u najavi filma "Freud's Last Session"

Dva velika mislioca 20.  stoljeća susreću se u najavi filma Freud's Last Session. U novom se filmu Anthony Hopkins nalazi u ulozi Sigmunda Freuda dok je Matthew Goode postao C.S. Lewis. Film je adaptacija kazališne predstave Marka St. Germaina, a u kinima bi u limitiranom izdanju trebao stići već ovog prosinca.

Radnja filma smještena je u rujan 1945. godine, kada već ostarjeli Freud živi u Londonu nakon bijega iz Beča koji je pod kontrolom nacista. U Londonu se susreće s profesorom Lewisom, koji još nije napisao svoj kultni književni serijal Narnia.

Lewis je odani vjernik i izaziva Freuda, okorjelog ateista, na debatu o prirodi božanskog, a trailer nam otkriva njihovu raspravu, u kojoj svatko pokušava dokazati svoju stranu, dok Freud istovremeno počne sa psihoanalizom svog sugovornika. U stvarnom životu Freud zaista jest živio u Londonu nakon što su nacisti aneksirali Austriju, ali nema pisanih dokaza da su se on i Lewis zaista susreli tijekom tog kratkog perioda njegovog života u Londonu.

U filmu također glumi Liv Lisa Fries kao Freudova kći Anna, Jodi Balfour u ulozi njihove obiteljske prijateljice Dorothy Burlingham, Pádraic Delaney je Lewisov brat Warren, a Stephen Campbell Moore nalazi se u ulozi Lewisova dugogodišnjeg prijatelja i kolege J.R.R.-a Tolkiena.

Redateljsku palicu filma drži Mark Brown te je i s originalnim autorom St. Germainom napisao i scenarij. Film će u limitiranom izdanju krenuti prikazivanjem 22. prosinca u SAD-u, a tek se početkom sljedeće godine očekuje distribucija u kina diljem svijeta.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala