Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hiroyuki Sanada u najavi serije Shōgun
Mini-serija "Shōgun" predstavljena je prvim trailerom, otkriveno vrijeme izlaska

Hiroyuki Sanada u najavi serije "Shōgun"

FX je ovih dana predstavio trailer za Shōgun, ambicioznu mini-seriju temeljenu na najprodavanijem romanu pisca Jamesa Clavella. Na seriji se radi već neko vrijeme, ali trailer jasno daje do znanja da se radi o produkciji na razini blockbustera i u potpunosti objašnjava zašto je trebalo toliko dugo da čujemo bilo što o njoj. Također ćemo morati još malo pričekati: premijera serije trebala bi biti u veljači 2024., ali točan datum premijere još uvijek nije otkriven.

Smješten u feudalnom Japanu iz 16. stoljeća, u Shōgunu glumi Hiroyuki Sanada kao lord Yoshii Toranaga, koji svjedoči kako građanski rat poprima oblik dok se Japanci počinju sukobljavati s Europljanima – a njemu se predstavlja malo vjerojatan savez koji bi mogao prevagnuti u njegovu korist. Spojna nit između japanskih i europskih revolucionara bit će Toda Mariko (Anna Sawai), žena uhvaćena između svojih vjerskih uvjerenja i nasljeđa njene osramoćene obitelji.

Iako je potpuno jasno da epizode crpe inspiraciju iz remek-djela japanske kinematografije kao što su Sedam samuraja i Ran Akire Kurosawe, iz trailera se da naslutiti kako nas očekuju i neke spektakularne scene.

Jedan od tvoraca serije Shōgun je showrunner Justin Marks, koji je napisao mega popularni nastavak Top Gun: Maverick, igrani remake Knjige o džungli i stvorio seriju Counterpart za Starz. Osim Sanade i Sawai, glumačku postavu čine i Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira, Moeka Hoshi, Tokuma Nishioka, Shinnosuke Abe, Yuki Kura, Fumi Nikaido i Cosmo Jarvis.

Produkcijski opsežna serija veliki je rizik za FX. Ako se taj rizik isplati ova bi mini-serija mogla dobiti i nastavak jer je izvorni materijal za seriju Shōgun samo djelić takozvane Azijske sage autora Jamesa Clavella.

FX premijerno predstavlja Shōgun u veljači 2024. Točan datum izlaska tek treba biti otkriven.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala