Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Colman Domingo je veliki aktivist za ljudska prava u filmu Rustin
Netflix donosi povijesnu dramu o nepravedno zapostavljenom i pomalo zaboravljenom Bayardu Rustinu

Colman Domingo je veliki aktivist za ljudska prava u filmu "Rustin"

Foto: YouTube

Netflix je predstavio prvi teaser trailer za svoju novu biografsku povijesnu dramu Rustin koja je već sad privukla mnogo pažnje.

Film govori o povijesno izuzetno značajnom Maršu na Washington za posao i slobodu koji je 1963. godine među ostalim organizirao Bayard Rustin, jedan od najvećih aktivista i organizatora koje je svijet poznavao (i nažalost zaboravio). Colman Domingo (Euforija, Ma Rainey: Majka bluesa) našao se u ulozi ovog aktivista, a na spomenutom Maršu svoj je poznati govor I Have a Dream imao Martin Luther King Junior.

Rustin u središte priče ipak stavlja Bayarda Rustina, čovjeka koji je osporavao autoritete, nikad se nije ispričavao za ono što jest, za ono u što vjeruje, ili za ono što priželjkuje – također nikada nije odustajao. Ispisao je povijest, a zauzvrat je nažalost većinom zaboravljen, a ovim filmom odaje mu se najveća moguća počast i priznanje. Bayard Rustin bio je izuzetan čovjek koji se usudio sanjati drugačiji svijet te koji je nadahnuo pokret za marš prema slobodi i nalazi se uz bok velečasnom Martinu Lutheru Kingu Junioru, Adamu Claytonu Powellu Junioru i Elli Baker.

Režiju potpisuje George C. Wolfe, dobitnik nagrade Udruženja američkih redatelja (DGA) i višestruki dobitnik nagrade Tony, prema scenariju Juliana Breecea i Dustina Lancea Blacka. Uz dobitnika nagrade Emmy Colmana Dominga, ostatak glumačke postave čine također zvučna imena kao što su Chris Rock, Glynn Turman, Jeffrey Wright i Audra McDonald. Aml Ameen glumi Martina Luthera Kinga Juniora.

Rustin će svoju premijeru imati 11. rujna na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF), 3. studenog dolazi u odabrana kina, a od 17. studenog bit će dostupan na Netflixu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala