Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stigle prve fotografije sa snimanja nove apokaliptične drame Foe Gartha Davisa
Film je snimljen prema istoimenom romanu, u glavnim ulogama su za Oskara nominirani Saoirse Ronan i Paul Mescal

Stigle prve fotografije sa snimanja nove apokaliptične drame "Foe" Gartha Davisa

Foto: Depositphotos/Vanity Fair

Saoirse Ronan i Paul Mescal zarobljeni su u apokaliptičnoj budućnosti u SF triler drami Foe za koju je Vanity Fair objavio prve službene fotografije.

Dok čekamo prvi trailer za film snimljen prema istoimenom romanu poznatog književnika Iaina Reida iz 2018. godine, na fotografijama možemo vidjeti Ronan kao Henriettu i Mescala kao Juniora, bračni par pred koji je stavljen gotovo nemoguć zadatak – zadatak koji bi zauvijek mogao promijeniti njihov odnos i život, a koji pred njih stavlja neznanac Terrance (Aaron Pierre) kojeg isto vidimo na fotografijama.

Riječ je o naslovu Gartha Davisa koji je ranije sve oduševio filmovima Marija Magdalena (Rooney Mara, Joaquin Phoenix) i Lav (Dev Patel, Nicole Kidman) te serijom Povrh jezera (Elisabeth Moss), a ovaj put vraća se iza kamere režijom trilera u kojem glavne uloge nose za Oskara nominirani Ronan (Male žene, Lady Bird, Brooklyn, Okajanje) i Mescal (Poslije sunca). Henrietta i Junior žive na izdvojenoj farmi u 40 godina u budućnosti u svijetu koji su gotovo uništile klimatske promjene. Njihova svakodnevnica i dinamika mijenja se kad se pojavljuje stranac, Terrance, koji im objavi da je Junior odabran za putovanje u svemir na misiju dugu dvije godine što se Junioru nikako ne sviđa jer ne želi suprugu ostaviti samu.

No, Terrance ga uvjerava da Henrietta neće biti sama, već će joj društvo praviti njegova biomehanička replika koja će je paziti dok je Juinor u svemiru. Vijest u potpunosti mijenja odnos između skladnog para, koji ide samo na gore u periodu dok ih Terrance posjećuje kako bi prikupio podatke za što vjerniju Juniorovu repliku. U ostalim ulogama su Goran D. Kleut, Michael M. Foster, Yesse Spence, Nick Downing, Shamita Siva, Tanith Martin i Kwame N. Kamara.

Davis je za Vanity Fair također otkrio kakvu poruku ovim filmom želi prenijeti publici: „Ono što smatram snažnim u ovom filmu jest što od nas traži da budemo svjesni i živi. Mnogo je problema s kojima se suočavamo u vezama, s našom okolinom i ostalim sitnicama koje nam smetaju, a mi cijelo vrijeme stagniramo. Film nastoji reći da se probudimo, da je naš život dragocjen te ako ga uzimamo zdravo za gotovo, izgubit ćemo ga.“

Foe u kinima očekujemo 6. listopada ove godine nakon čega će stići na Amazon Prime Video.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala