Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Serije Nasljeđe, The Last of Us i Bijeli lotus predvode nominacije za Emmy
Najviše nominacija dobila je serija "Nasljeđe", njih čak 28

Serije "Nasljeđe", "The Last of Us" i "Bijeli lotus" predvode nominacije za Emmy

Objavljene su nominacije za 75. godišnje nagrade Emmy, koje odaju priznanje onima najboljima što televizijski program može ponuditi. Svatko od nominiranih zasluženo je dobio priznanje za izvrsnost, a među svima se posebno istaknula serija Nasljeđe. Serija je zaradila čak 28 nominacija te je drugu godinu zaredom pri samom vrhu po broju nominacija.

Odmah nakon serije Nasljeđe slijede serije The Last of Us s 24 nominacije, Bijeli lotus s 23 nominacije te Ted Lasso, koji ne zaostaje puno za njima s 21 nominacijom. Nakon njih je serija The Marvelous Mrs. Maisel, koja je zaradila 14 nominacija.

Serija Nasljeđe dobila je nominacije u svim važnim kategorijama, tako da je osim za najbolju dramsku seriju nominirana i u svim glumačkim kategorijama te su nominacije stigle za skoro cijelu glumačku postavu: Brian Cox, Kieran Culkin i Jeremy Strong za najboljeg glavnog glumca, Sarah Snook za najbolju glavnu glumicu, J. Smith-Cameron za najbolju sporednu glumicu te Nicholas Braun, Matthew MacFayden, Alan Ruck i Alexander Skarsgård za najboljeg sporednog glumca.

Zanimljivost je da se u kategoriji najboljeg sporednog glumca natječu glumci iz samo dvije serije: već spomenuti iz serije Nasljeđe te F. Murray Abraham, Michael Imperioli, Theo James i Will Sharpe iz serije Bijeli lotus.

U kategoriji najboljih dramskih serija uz Nasljeđe, The Last of Us i Bijeli lotus nalaze se i serije Andor, Better Call Saul, Kruna, Zmajeva kuća te Yellowjackets. Za najbolju humorističnu seriju borit će se već spomenute Ted Lasso i The Marvelous Mrs. Maisel te Abbott Elementary, Barry, The Bear, Jury Duty, Only Murders in the Building i Wednesday.

Dodjela najprestižnijih televizijskih nagrada održat će se 18. rujna, a cjelokupan popis nominiranih možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala