Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Potencijalni problemi za Warner Bros. nakon jako lošeg starta Flasha
"Shazam 2", "Flash" te nadolazeći "Blue Beetle" i "Aquaman 2" studio su ukupno koštali do 1,2 milijarde dolara

Potencijalni problemi za Warner Bros. nakon jako lošeg starta "Flasha"

Foto: YouTube

Flash je stigao u kina, ali uz puno manju zaradu no što je to bilo očekivano zbog čega se postavlja pitanje kako će se studio Warner Bros. oporaviti od ovogodišnjih gubitaka zbog svojih DCEU filmova.

Flash je njihova druga visokobudžetna DC adaptacija nakon što je Shazam! Bijes bogova u ožujku zaradio samo 133 milijuna dolara, a u kolovozu i prosincu čekaju nas još dva DC-jeva naslova, Blue Beetle i Aquaman and the Lost Kingdom od kojih se isto puno očekuje. No, treba se sjetiti kako su ovi filmovi dobili zeleno svjetlo i krenuli u produkciju dok je u DC Studiosu bila stara ekipa koja je u međuvremenu otišla s visokih pozicija i na njihove su došli James Gunn i Peter Safran – koji su odlučili napraviti reboot DC franšize 2025. godine i to s Gunnovim projektom Superman: Legacy.

Zbog svega navedenog mnogi imaju osjećaj da je uopće nepotrebno pogledati ovogodišnje Bros.-ove naslove u kinima jer se DCEU kao takav više neće raditi, već kreće iz početka. Nakon loše zarade spomenutog Shazama, ne ide niti Flashu ništa bolje – startao je s ukupno 135 milijuna dolara (61 milijun u Sjevernoj Americi i 74 milijuna u ostatku svijeta) što je znatno manje od očekivanog. Navodno troškovi produkcije i marketinga ovogodišnja četiri filma dosežu do 1,2 milijarde dolara za što je vrlo očito da ih neće opravdati i studio će imati ogromne gubitke na kraju godine.

„Ovakav film trebao je uzeti najmanje 120 milijuna dolara na domaćem tržištu u Sjevernoj Americi u premijernom vikendu. Ovo je katastrofa koju malo što može spasiti“, navodno je izjavio jedan stručnjaka, veteran koji je radio na mnogim kampanjama za filmove. Iz Warner Bros.-a (zasad) nisu imali komentara.

Radnja Flasha donosi multiverse jer Barry Allen (Ezra Miller) koristi svoje supermoći za putovanje kroz vrijeme kako bi promijenio događaje iz svoje prošlosti što će prouzročiti katastrofu ogromnih razmjera. U filmu se pojavljuju razna poznata imena iz dosadašnjih DC-jevih filmova, ali čini se da to nije bilo dovoljno za privući gledatelje u kina. Uz Millera glume Michael Shannon, Ben Affleck, Michael Keaton, Sasha Calle, Kiersey Clemons i Antje Traue, a pojavljuju se Jeremy Irons, Gal Gadot, Jason Momoa, Saoirse-Monica Jackson, Rudy Mancuso, George Clooney i Nicolas Cage.

Flash od 15. lipnja igra i u hrvatskim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala