Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Značajni filmski klasici koji su obilježili svjetsku kinematografiju na Ponta Lopud festivalu
Filmske klasike gledajte na plaži hotela RMH Lopud Lafodia od 20. do 24. lipnja

Značajni filmski klasici koji su obilježili svjetsku kinematografiju na Ponta Lopud festivalu

U izuzetnom prirodnom okruženju Ponta Lopud festivala očekuju nas filmske projekcije klasika koje su režirali ili u kojima igraju gosti ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

Filmski program otvorit će film Oslikani veo u kojem glavnu ulogu igra ovogodišnji master na Ponta Lopudu, Edward Norton. Film Johna Currana romantična je i psihološki obojena odiseja dvoje supružnika usred turbulentnih povijesnih događaja. Uz Edwarda Nortona u ovoj priči o ljubavi, izdaji i milosrđu glumi i Naomi Watts.

Nakon Lucije, film Michela Franca koji je osvojio glavnu nagradu u sekciji Un Certain Regard na filmskom festivalu u Cannesu 2012. prikazivat će se drugu festivalsku večer. Gubitak bliske osobe i pokušaj nošenja s tom tugom u fokusu je ove drame koja se bavi i vrlo aktualnom temom vršnjačkog nasilja. Film je bio meksički kandidat za Oscara za najbolji strani film 2012. godine.

Slijedi projekcija filma Turist, redatelja Rubena Östlunda. Film je odlična analiza muško-ženskih odnosa, a prati mladu švedsku obitelj na opuštenom odmoru u francuskim Alpama, sve dok se jednog jutra umjetno inducirana lavina ne otme kontroli i krene prema terasi na kojoj junaci piju kavu. Nakon toga za tu obitelj više ništa nije kao što je bilo. Turist je premijerno prikazan u programu Un Certain Regard u Cannesu, gdje je osvojio Nagradu žirija, a osim što je bio nominiran za prestižni Zlatni globus, ušao je i uži izbor za Oscara.

Juho Kuosmanen režirao je Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija. Priča je to o renomiranom finskom boksaču, koji se na samom početku profesionalnog života, sučeljava s aktualnim svjetskim prvakom u perolakoj kategoriji. Iako doživljava ponižavajući poraz u drugoj rundi pred prepunim stadionom, Olli Mäki će kasnije tvrditi da je to bio najbolji dan u njegovom životu. Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Cannesu 2016. godine gdje je osvojio nagradu za najbolji film u sekciji Un Certain Regard.

Završnu večer trećeg izdanja Ponta Lopud festivala na programu je Trokut tuge Rubena Östlunda. Socijalna je to satira koja propituje klasne uloge i prokazuje neukus ekstremnog bogatstva. Mjesto radnje je kruzer koji zaluta daleko od civilizacije na pusti otok. U tom se trenutku socijalne uloge obrnu, a posada koja se sastoji od snalažljivih i praktičnih ljudi počne dominirati nad uštogljenim gostima. Film je osvojio Zlatnu palmu, četiri glavne Europske filmske nagrade, a nominiran je za tri Oscara.

Ulaznice za filmske projekcije na plaži hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness, kao i karte za transfer brodom, mogu se kupiti izravno preko poveznice ulaznice.hr/r/Ponta-Lopud.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala