Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Neočekivano dobar start za nove Transformerse
SF avantura "Transformers: Uspon zvijeri" oživjela je nekad uspješnu Paramountovu franšizu

Neočekivano dobar start za nove "Transformerse"

Foto: YouTube

Nakon dugo vremena film o Transformerima u kina je privukao velik broj ljudi i ostvario odličan start!

Transformers: Uspon zvijeri (u originalu Transformers: Rise of the Beasts) u Sjevernoj Americi prvi vikend prikazivanja zaradio je solidnih 60,5 milijuna dolara što je bilo dovoljno da s prvog mjesta makne Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet koji je prije tjedan dana osvojio gledatelje.

Ovom je zaradom Uspon zvijeri nadmašio sva očekivanja što je, naravno, odlična vijest za studije Paramount i Skydance, pogotovo jer zadnji nastavci nisu nešto dobro prošli u samom startu. Uspon zvijeri dobio je podijeljene kritike stručnjaka, ali ako je suditi prema CinemaScoreu i ocjeni A-: gledatelji su zadovoljni. U ostatku svijeta zarada je također iznad očekivanja, 110 milijuna dolara od čega je 40 milijuna u Kini što je bolji start od bilo kojeg holivudskog filma u zadnje vrijeme te drugi najbolji start godine. Ukupna zarada Uspona zvijeri zasad je dakle 170,5 milijuna dolara, ali s obzirom na budžet od skoro 200 milijuna dolara još će dosta trebati zaraditi da bi ispao profitabilan.

Uspon zvijeri direktan je nastavak filma Bumblebee iz 2018. i prequel prvog filma o Transformerima kojim je započela filmska franšiza, a u kojem su glumili Shia LaBeouf i Megan Fox. Uspon zvijeri režirao je Steven Caple Jr., a radnja prati Optimusa Prime (Peter Cullen) i njegove Autobote u najvećem izazovu dosad kad se pojavi prijetnja koja je sposobna uništiti cijeli planet. Oni i Maximalsi, kojim je ovo prvo pojavljivanje u igranom filmu (upoznali smo ih još 1990-ih u animiranoj seriji Beast Wars), moraju zajedničkim snagama spasiti svijet. Ljudski heroji čine nova lica, Anthony Ramos (Hamilton) i Dominique Fishback (Swarm). Autobotima i Maximalsima glasove su posudili Cristo Fernández, Liza Koshy, Pete Davidson, Ron Perlman, Michelle Yeoh, David Sobolov i Tongayi Chirisa.

Transformers: Uspon zvijeri stigli su i u naša kina u četvrtak, 8. lipnja nakon pretpremijere dan ranije u odabranim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala