Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Taron Egerton protiv KGB-a u najavi filma Tetris
Biografski film temeljen na popularnoj igri Tetris na Apple TV+ stiže već ovog ožujka

Taron Egerton protiv KGB-a u najavi filma "Tetris"

Tetris je bila svjetska senzacija koja se igrala svugdje krajem osamdesetih. Igrači su proveli nebrojene sate igrajući ovu zaraznu igru. Za one koji se toga ne sjećaju uskoro stiže film temeljen na popularnoj igri. Film Tetris na Apple TV+ stiže već ovog ožujka, a nedavno je objavljen i prvi najavni trailer.

Za razliku od drugih filmova napravljenih prema video igrama, ovaj film neće imati radnju vezano uz samo igranje već će se baviti pričom o tome kako je igra nastala i postala takva senzacija.

Prva nam je pomisao da se priča vrti oko genijalnog tvorca igre koji se morao boriti za svoje snove unatoč tome što ljudi nisu vjerovali u njega. Film Tetris se zaista bavi tom temom, ali i s puno više toga, kao što su KGB, Hladni rat, pravne bitke i jedan vrlo odlučan čovjek.

Film Tetris donosi istinitu priču o tome kako je nizozemski dizajner video igara Henk Rogers pretvorio Tetris u igru koja se igrala diljem svijeta. Rogers je otkrio Tetris 1988. godine i riskirao svoj život kako bi otputovao u Sovjetski Savez i našao se s tvorcem Aleksejem Pajitnovim u nadi da će igru približiti ljudima.

U najavi za film upoznajemo Rogersa (Taron Egerton), dizajnera igara koji vjeruje da je Tetris savršena igra. On je toliko opčinjen igrom da očajnički pokušava naći bilo koga tko bi igru podržao. Kada se nađe s izumiteljima Game Boyja, Rogers im obećava prava na igru te putuje u Moskvu tijekom Hladnog rata kako bi upoznao tvorca igre Pajitnova (Nikita Efremov) te time izaziva gnjev KGB-a i u opasnost stavlja i sebe i svoju obitelj.

Redateljsku palicu filma drži Jon S. Braid, a režirao je prema scenariju koji potpisuje Noah Pink. U filmu također glume Moyo Akande, Toby Jones, Sofya Lebedeva, Rick Yune, Igor Grabuzov, Ken Yamamura, Miles Barrow, Aaron Vodovoz i Leva Andrejevaite, a film bi na Apple TV+ trebao stići 31. ožujka.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala