Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vraća se serija Fawlty Towers
John Cleese bi se trebao vratiti u ulogu u kojoj se prvi put našao 1975. godine

Vraća se serija "Fawlty Towers"

Prošlo je skoro pedeset godina otkako je John Cleese sa serijom Fawlty Towers stigao na male ekrane, a navodno bismo ga uskoro mogli ponovno gledati u istoj ulozi. Castle Rock Entertainment je najavio kako planiraju dati novi život kultnoj britanskoj seriji, a Cleese bi se trebao vratiti kao glavna zvijezda te napraviti scenarij. Njegova kći Camilla Cleese s njim će raditi na scenariju te također glumiti.

Originalna serija svoju je premijeru imala 1975. godine kada se prikazala prva sezona, a druga sezona stigla je četiri godine kasnije. Sveukupno je prikazano samo 12 epizoda, ali je serija vrlo brzo stekla kultni status.

Serija je pratila Basila Fawltyja (Cleese), ciničnog čovjeka koji je u neprestanoj borbi da na životu održi svoj hotel i svoj brak. U svom kratkom prikazivanju je serija donijela mnoštvo problema za Basila, uključujući naporne goste, nerazumijevanje, hotelske inspektore i drugo. Humoristični stil serije bio je sličan Cleeseovom radu u franšizi Monty Python što je osvojilo fanove.

Originalnu seriju stvorili su Cleese i Connie Booth. Uz Cleesea u glavnoj ulozi, u seriji su također glumili Booth kao Polly Sherman, Prunella Scales kao Sybil Fawlty, Andrew Sachs kao Manuel, Ballard Berkeley kao pukovnik Gowen, Gilly Flower kao gospođica Agatha Tibbs i Renee Roberts kao gospođica Ursula Gatsby. Britanski filmski institut je 2000. godine smjestio seriju Fawlty Towers na sami vrh najboljih britanskih serija.

Što se tiče novih epizoda, detalji radnje za sada nisu otkriveni, ali će i dalje biti usmjereni na Basila, koji je još veći cinik no prije, a pratit ćemo ga dok pokušava uhvatiti korak s modernim vremenima. On će i dalje voditi hotel, a u tome će mu pomoći njegova kćer.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala