Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Bečka krv prepuna ljubavi
Nova sezona serije "Bečka krv" premijerno na programu Epic Drama

"Bečka krv" prepuna ljubavi

Bečka krv vraća se sa svojom trećom sezonom na program Epic Drama u ponedjeljak, 9. siječnja, u 21 sat. Treća sezona te uzbudljive kriminalističke serije događa se 1908. godine. Briljantni mladi engleski liječnik Max Liebermann i neumoljivi inspektor Oskar Rheinhardt sad su već potvrđeni dvojac za rješavanje zločina. Pred njima su tri nova slučaja smještena u modnu industriju, okruženje trgovaca kineskim antikvitetima te u mladi svijet filma. U ovom članku doznat ćete da, možda i pomalo iznenađujuće, trećom sezonom – koja je uglavnom snimljena u Budimpešti u Mađarskoj – dominira ljubav.

„Ljubavni trokuti na sve strane“, rekao je o trećoj sezoni Matthew Beard, koji tumači ulogu Maxa. Taj je mladi glumac najpoznatiji po filmu Igra oponašanja, nominiranom za više Oscara, te po popularnoj humorističnoj seriji Avenija 5. „Najbolji odnos od svih upravo je naš. Sad smo već stari dvojac“, dodaje uz smijeh Jürgen Maurer, koji glumi Maxova kolegu Oskara i koji ima bogato iskustvo nastupa u kriminalističkim serijama, zahvaljujući dugotrajnoj ulozi u najslavnijoj austrijskoj kriminalističkoj seriji Tatort. Taj je „stari dvojac“ već puno toga prošao zajedno.

„U prvoj je sezoni dolazilo do sukoba između Maxa i Oskara”, objasnio je Beard. “Max strastveno vjeruje u novu znanstvenu disciplinu psihoanalize, dok Oskara psihički svijet uopće ne zanima. No zatim počnu poštovati mišljenje onog drugog te uviđaju da u životu postoje i siva područja i da nije sve tako crno-bijelo. Razvijaju čvrsto prijateljstvo, osobito u drugoj sezoni. No u trećoj sezoni pojavljuje se novi izvor napetosti između njih: Max je napisao knjigu o psihopatiji kriminalnog uma, a Oskar se počinje pitati ne zanimaju li Maxa sva ta ubojstva samo zbog njegove taštine i ega. Stoga pokušavaju jedan drugog razumjeti u tom smislu.“

Srećom, u svojemu radu imaju i pomoć – i to dviju žena u njihovim životima: jedna od njih je Clara, koja je postala modna novinarka, a druga je Maxova sestra Leah, koja radi u obiteljskoj tvrtki, a sada napokon ima i simpatiju. „Čekala sam je pune tri sezone“, našalila se Charlene McKenna, koja tumači Leu.

Nisu se promijenili samo likovi, nego se i ekipa preselila na novu lokaciju: treća sezona nije snimljena u Beču, nego u Budimpešti. Međutim, promjena lokacije – kao i kašnjenje cijelog projekta zbog pandemije – čini se da nije utjecala na glumačku ekipu. „Nisam još imao ovakvo iskustvo u kojemu mogu graditi dugogodišnji odnos s drugim glumcem“, rekao je Beard za Maurera, na kojega je nova lokacija ostavila snažan dojam. „Kada dođete na snimanje, odjenete kostim, ugledate jednu od naših predivno sagrađenih i ukrašenih scenografija, i odjednom steknete dojam da godinu i pol dana između prethodnog i ovog snimanja uopće više ne postoje“, rekao je Maurer.

Prema McKenni, snimanje serije na terenu, a ne u studiju, daje dodatnu draž. Poput Maurera, i nju su oduševile lokacije: „Znali smo doći na posao, možda pomalo umorni i neraspoloženi, no kad bismo ušli, zapanjili bismo se. Govorili smo si: ‘U kakvom svijetu mašte nastupamo!’ Doslovno. Sve je tako precizno i jedinstveno, poput prave maštarije.“ Ipak, ne bi voljela živjeti u 1908. godini, i to samo zbog jednog razloga – korzeta. „Možda bih izdržala dan ili vikend, ali radije ću ostati u sadašnjosti, hvala lijepa!“

Bečka krv puno je više od tradicionalne kostimirane kriminalističke serije. Njezin redatelj Robert Dornhelm, nominiran za nagradu Oscar, iznenadio se kad mu je ponuđen taj posao, no odmah je uočio potencijal serije. „Prihvatio sam ponudu jer nije riječ samo o otkrivanju počinitelja zločina“, rekao je redatelj kojega, kao i Maxa Liebermanna, zanima psihologija likova i okruženje priče. I stoga treća sezona Bečke krvi nudi daleko više od pukog rješavanja zločina počinjenih prije 110 godina: prepuna je kompleksnih likova i osjećaja, fantastičnih lokacija i najsitnijih pojedinosti – samo na programu Epic Drama.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala