Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jimmy Kimmel po treći put voditelj Oskara!
95. dodjela nagrade Oscar održat će se 12. ožujka 2023., a Kimmel je u toj voditeljskoj ulozi zadnji put bio 2018.

Jimmy Kimmel po treći put voditelj Oskara!

Foto: YouTube

Jimmy Kimmel bit će voditelj 95. dodjele nagrade Oscar 2023. godine što će ovoj zvijezdi biti treći put da će se naći u toj ulozi.

Objava o odabiru voditelja jučer je stigla od izvršnih producenata i showrunnera ceremonije Glenna Weissa i Rickyja Kirshnera. Kimmel je bio voditelj ceremonije dvije godine zaredom, 2017. i 2018., a trećim voditeljskim angažmanom pridružit će se Jerryju Lewisu, Steveu Martinu, Conradu Nagelu i Davidu Nivenu. Jedine osobe koje su više puta vodile ovu prestižnu ceremoniju su Whoopi Goldberg i Jack Lemmon (svaki četiri puta), Johnny Carson (pet puta), Billy Crystal (9 puta) i Bob Hope (11 puta).

„Biti pozvan da vodiš Oskare treći put je ili velika čast ili zamka. Kako god, zahvalan sam Akademiji što su me tako brzo pozvali nakon što su svi kvalitetni već odbili“, našalio se Kimmel u svom stilu.

Zasad nema službenih informacija o tome tko je sve bio u razmatranju za vođenje ceremonije, ali navodno je voditeljsku ulogu trebao imati Chris Rock kojeg je Will Smith na prošlogodišnjoj dodjeli ošamario, što je odjeknulo svijetom. Dodjela nagrada Oscar nema dobru gledanost već nekoliko godina, a jedan od načina da se prijenos ceremonije vrati u zlatno doba kad ga je pratilo 50 milijuna gledatelja jest i odabir poznatog lica kao što je Kimmel – koji je u nekoliko navrata hvaljen i za voditeljski angažman na Oskarima i na Emmyjima. Prošle godine ceremoniju su vodile Amy Schumer, Wanda Sykes i Regina Hall, a gledanost je bila oko 16 milijuna ljudi.

Kimmel je ovaj voditeljski angažman dobio nakon što je nedavno produžio ugovor s ABC-jem za još tri godine jer mu je prethodni trebao isteći sljedeće godine. Njegova emisija Jimmy Kimmel Live redovito dobiva nagrade i postiže visoku gledanost.

Tko su nominirani za ovu prestižnu nagradu saznat ćemo 24. siječnja 2023. godine u live prijenosu, a dodjela nagrada Oscar održat će se 12. ožujka sljedeće godine te će prijenos uživo biti emitiran u 200 zemalja diljem svijeta.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala