Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sajam taštine ponovno na našim malim ekranima
Priča o "podlosti, zločinu, lakoumnosti, ljubovanju, odbacivanju, smijehu, varanju, rasprama i plesu" od srijede na HRT-u

"Sajam taštine" ponovno na našim malim ekranima

Ugledna književnica Gwyneth Hughes adaptirala je za male ekrane "Sajam taštine" Williama Makepeacea Thackeraya. Taj književni klasik, čija je radnja smještena u vrijeme napoleonskih ratova, govori o Becky koja se pokušava izvući iz siromaštva i stupiti u englesko visoko društvo.  Prvu epizodu serije Sajam taštine ne propustite u srijedu 20. srpnja na Prvom HRT - HTV 1 u 21:05.

U toj priči o "podlosti, zločinu, lakoumnosti, ljubovanju, odbacivanju, smijehu, varanju, rasprama i plesu" pratimo Becky skroz do dvora kralja Đure IV. i bitke kod Waterlooa, pri čemu ona slama srca i gubi imutke.

1. epizoda:

U svijetu u kojem svi čeznu za nečim što se ne isplati imati, nitko nije toliko motiviran da se popne u visoko društvo kao Becky Sharp.

Siromašna učiteljica Becky postavi ravnateljici gđici Pinkerton ultimatum: ili će joj pošteno plaćati da predaje u Ženskoj školi ili će si ona pronaći službu negdje drugdje.

Gđica Pinkerton shvati da Becky blefira te je odluči prognati na selo gdje će raditi kao guvernanta. Dobronamjerna kći burzovnog mešetara Amelia Sedley sažali se nad sirotom napuštenom beskućnicom te je povede svojoj kući. Becky se brzo udomaći kod Sedleyevih, a za oko joj zapne Amelijin imućan, ali primitivan brat, Jos...

Naslovne uloge tumače Olivia Cooke (Becky Sharpe), Claudia Jessie (Amelia Sedley), Tom Bateman (Rawdon Crawley), Johnny Flynn (William Dobbin), Charlie Rowe (George Osborne), Simon Russel Beale (g. John Sedley), Anthony Head (Lord Steyne), Martin Clunes (Sir Pitt Crawley), Frances de la Tour (ledi Matilda Crawley), Michael Palin (William Thackeray).

Scenarij potpisuje Gwyneth Hughes, a režiju James Strong.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala