Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Alisa u zemlji čudesa još čudnija kad je sredi Burton
Pogledajte kako u filmu izgledaju Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway...

"Alisa u zemlji čudesa" još čudnija kad je sredi Burton

PIŠE: Dario Petruševski              
Foto: Disney

Iako će film "Alisa u zemlji čudesa" kojeg režira Tim Burton u svjetska kina doći tek za godinu dana, filmska kompanija Disney pustila je u javnost fotografije glavnih likova koje otkrivaju kako je riječ o još jednom "tipičnom bartonovskom" uratku kojeg je Disneyeva nova tehnologija, po prvi put korištena upravo u ovom filmu, dovela na novu razinu. 
 
Glavni lik tumači dosad anonimna 19-godišnja Mia Wasikovska iz Australije, za koju filmska ekipa kaže kako je u potpunosti opravdala povjerenje redatelja. Lik Alise u filmu je, naime, mnogo stariji od onoga u izvornoj priči Lewisa Carolla, a njezine zaruke okosnica su priče u kojoj veliku ulogu, naravno, ima i Bijeli ze, kojeg glumi Michael Sheen. Ostale su uloge očekivane, ali i logične, s obzirom da su Burtonovi prijatelji i obitelj postali pravi majstori po pitanju bajki.
 
 
To se u prvom redu odnosi na Johnnyja Deppa, koji nije mogao odbiti još jednu suradnju s dugogodišnjim prijateljem. I u ovom je filmu neprepoznatljiv, a glumi Ludog klobučara.
 
 
Burtonova supruga Helena Bonham Carter u filmu je "popravljena" zahvaljujući računalnoj animaciji, a kao Crvena kraljica fura viktorijanski stil uz neizbježni asesoar - žezlo.
 
 
Mladoj i sve poznatijoj glumici Anne Hathaway ovo je prva suradnja s Timom Burtonom. U "Alisi" ima ulogu Bijele kraljice, za koju kaže da je "mazna, ali i poremećena".
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala