Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Top Gun: Maverick prešao zaradu od 900 milijuna dolara
Ukupna zarada bliži se milijardi što je impresivno jer se ne prikazuje u Kini i Rusiji, a i još traje pandemija

"Top Gun: Maverick" prešao zaradu od 900 milijuna dolara

Foto: YouTube

Paramountov blockbuster Top Gun: Maverick nastavlja se penjati u visine!

Novi film Toma Cruisea prešao je zaradu od 900 milijuna dolara što je prilično impresivno ako uzmemo u obzir da pandemija još uvijek službeno traje, te da se film ne prikazuje u Kini i Rusiji, inače velikim tržištima. Nastavak akcijskog hita Top Gun iz 1986. zasad ima ukupnu zaradu od 901,8 milijuna dolara i drugi je ovogodišnji film po zaradi u svijetu, iza Disney-Marvel blockbustera Doktor Strange u multiverzumu ludila koji je zaradio 943 milijuna, ali ovim tempom Maverick će ga prestići u narednim tjednima.

Ako uspije prijeći milijardu onda će postati tek drugi holivudski film u pandemiji kojem je to uspjelo: krajem 2021. u kina je došao Spider-Man: Put bez povratka koji je zaradio ogromnih 1,9 milijarde dolara diljem svijeta.

Osim odlične ukupne zarade, ona na domaćem tržištu u Sjevernoj Americi iznosi 474,7 milijuna dolara čime je postao film s najvećom zaradom ove godine tamo te je ostvario drugi najbolji rezultat za Paramount Pictures u povijesti na tom tržištu. Maverick je i najuspješniji Cruiseov film u svijetu te je prestigao Nemoguća misija: Raspad sistema iz 2018. koja je zaradila 791,1 milijun dolara.

Režiju Mavericka potpisuje Joseph Kosinski, a uz Cruisea glume Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly i Val Kilmer. Kritika i publika odlično je prihvatila film. Top Gun: Maverick u hrvatskim kinima igra od 26. svibnja i također je na prvom mjestu gledanosti.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala