Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Alex Kurtzman priznao da žali zbog reboota Mumije s Tomom Cruiseom
Redatelj je film nazvao "najvećim promašajem svog života"

Alex Kurtzman priznao da žali zbog reboota "Mumije" s Tomom Cruiseom

Foto: Depositphotos

Filmaš Alex Kurtzman više ne skriva svoja razmišljanja i osjećaje o akcijskoj avanturi Mumija iz 2017. godine.

Studio Universal u jednom je trenutku odlučio stvoriti svoj Dark Universe ili Monstrum Universe u kojem su se trebala naći sva njihova filmska čudovišta. Pod tim su se podrazumijevali Drakula, Frankenstein, Nevidljivi čovjek, Van Helsing, čudovište iz Crne Lagune i spomenuta Mumija – no kako je reboot Mumije dobio negativne ocjene i od kritike i publike svi planovi za Dark Universe su zaustavljeni, a redatelj Alex Kurtzman konačno je odlučio podijeliti svoja razmišljanja o tome.

Alex Kurtzman, Annabelle Wallis, Sofia Boutella i Tom Cruise na konferenciji za novinare povodom premijere Mumije na Tajvanu 25. svibnja 2017.

„Stava sam da ništa ne naučite iz svojih uspjeha, ali naučite sve iz svojih neuspjeha. Taj film bio je najveći neuspjeh u mom životu, osobno i profesionalno. Postoji valjda milijun stvari koje žalim oko toga, ali naučio sam neke stvari koji inače ne bih nikad. Nisam postao redatelj sve dok nisam snimio taj film, i to ne zato što sam odradio dobru režiju – već baš zato što nisam“, rekao je na Bingeworthy podcastu povodom premijere nove serije Čovjek koji je pao na Zemlju s Chiwetelom Ejioforom, Naomie Harris i Billyjem Nighyjem u glavnim ulogama.

„Koliko god je to sve bilo brutalno ja sam zahvalan na prilici da sam mogao napraviti te pogreške jer sam postao jača osoba i bolji filmaš. To je pravi dar… i ne želim više šutiti o tome. Više ne radim na filmu kad opet to osjetim, nije vrijedno“, nastavio je iskreno.

Kurtzman nakon Mumije, koja na portalu Rotten Tomatoes ima samo 16%, više nije htio režirati niti jedan film. Prije tri godine režirao je epizodu serije Star Trek: Discovery, a na Showtime je ovih dana stigla spomenuta serija Čovjek koji je pao na Zemlju čiji je Kurtzman autor uz Jenny Lumet, te potpisuje režiju s Jossom Agnewom.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala