Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sonic 2 najgledaniji u kinima diljem svijeta
U kinima je startao i novi film Michaela Baya "Ambulance" koji nije ostvario neki uspjeh

"Sonic 2" najgledaniji u kinima diljem svijeta

Foto: YouTube

Sonic: Super jež 2 trenutno je najgledaniji film u kinima diljem svijeta!

Zabavna avantura protekli je vikend s prikazivanjem krenula u Sjevernoj Americi i zaradila odličnih 71 milijun dolara što je rekord za adaptaciju neke video igrice, a i dokazuje da se obitelji sve više vraćaju u kino dvorane. Ovom zaradom zapravo je srušio vlastiti rekord, odnosno rekord svog prethodnika jer je Sonic 2020. godine postao najgledanija adaptacija video igrice u prva tri dana prikazivanja na tamošnjem tržištu (58 milijuna dolara).

Za razliku od premijere u Sjevernoj Americi, u ostatku svijeta ovo je za Sonica 2 bio drugi vikend prikazivanja tako da na međunarodnom tržištu dosad ima 70 milijuna dolara zarade – što znači ukupan iznos od 141 milijun dolara diljem svijeta, a budžet mu je bio nemalih 90 milijuna.

Jeff Fowler vratio se režiji Sonica 2 nakon što je prvi Sonic ostvario odličnu gledanost i zaradio 319 milijuna dolara diljem svijeta što je bilo taman prije početka pandemije. U originalnoj verziji glas omiljenom plavom je u ponovno je posudio Ben Schwartz, a u ulozi Sonicovog neprijatelja doktora Robotnika iliti Eggmana opet je odlični Jim Carrey. U ostalim ulogama su James Marsden, Tika Sumpter, Natasha Rothwell, Adam Pally, Shemar Moore i Lee Majdoub te Idris Elba koji je posudio glas Knucklesu i Colleen O'Shaughnessey koja je posudila glas Tailsu.

Sonic: Super jež 2 u hrvatskim kinima također igra od 31. ožujka, a može se pogledati u originalnoj i sinkroniziranoj verziji. U potonjoj glasove su posudili Luka Bulović, Ivan Đuričić, Ivan Šarić, Domagoj Janković i Amanda Prenkaj.

I dok u Paramountu mogu biti presretni ovim brojkama, Universal nije te sreće. Njihova akcijska avantura Ambulance koju potpisuje Michael Bay u Americi je startala tek sa 8,7 milijuna dolara i nalazi se na četvrtom mjestu gledanosti. U ostatku svijeta Ambulance se nešto više svidio publici te broji 22,4 milijuna dolara sa 68 tržišta. Film je koštao 40 milijuna dolara što je zapravo jako malo s obzirom na Baya i količinu eksplozija tj. efekata, ali u to nisu uračunati troškovi marketinga koji su prilični.

Ambulance je kod nas jednostavno preveden Hitna pomoć i u kinima ga možete gledati od 7. travnja. U glavnim ulogama su Eiza González, Jake Gyllenhaal i Yahya Abdul-Mateen II.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala