Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Isus iz Nazareta Franca Zeffirellija na našim malim ekranima
Ovog četvrtka stiže prvi nastavak četverodijelne epske drame s Robertom Powellom u glavnoj ulozi

"Isus iz Nazareta" Franca Zeffirellija na našim malim ekranima

U četvrtak, 14. travnja, u 20:05 na Drugom programu HRT - HTV2 ne propustite prvi nastavak četverodijelne epske drame Isus iz Nazareta, koju je prema scenariju Anthonyja Burgessa i Susa Cecchi d'Amica režirao slavni Franco Zeffirelli.

Serija je dojmljiv i senzibilan prikaz života i smrti Isusa Krista (Robert Powell): pratimo njegovo rođenje, djetinjstvo, susret s Ivanom Krstiteljem (Michael York) i njegovo krštenje, njegova čuda, te naposljetku raspeće i uskrsnuće.

Ova epska drama nastajala je četiri godine (1974. - 1977.), a osvojila je priznanje i pohvalu i kritike i vjerskih vođa diljem svijeta zbog svoje senzibilnosti i ekumenskog karaktera. Ovu međunarodno priznatu i nagrađivanu ekraniziranu verziju Isusova života karakterizira uzvišen stil, iskrenost te poštovanje vjerskih učenja i povijesnih izvora.

Za ulogu Isusa Krista, među stotinama kandidata, Zeffirelli je odabrao Roberta Powella koji u to vrijeme nije bio zvijezda, ali je prema ocjeni redatelja uz talent imao sve karakteristike potrebne za tu zahtjevnu ulogu.

Serija je snimana u Tunisu i Maroku, a osvojila je pet nominacija za nagradu BAFTA (1978) i dvije nominacije za Emmy (1978). Iste je godine osvojila i nagradu talijanske nacionalne udruge filmskih kritičara u tri kategorije (najbolja fotografija, kostimi i scenografija).

U seriji uz spomenute Roberta Powella i Michaela Yorka, glume i Anne Bancroft, Ernest Borgnine, Claudia Cardinale, Valentina Cortese, Cyril Cusack, James Farentino, Ian Holm, James Earl Jones, Stacy Keach, Tony Lo Bianco, James Mason, Ian McShane, Sir Laurence Olivier, Donald Pleasence, Christopher Plummer, Anthony Quinn, Fernando Rey, Sir Ralph Richardson, Rod Steiger, Peter Ustinov i Olivia Hussey.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala