Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Next Goal Wins: Nova kino-uspješnica Taike Waititija
Film je u trenu postao popularan sportski dokumentarac koji je osvojio ljude koji vole i ne vole nogomet

Next Goal Wins: Nova kino-uspješnica Taike Waititija

PLAĆENI ČLANAK

Najnoviji projekt redatelja filma "Jojo Rabbit" bit će adaptacija britanskog dokumentarca iz 2014. godine koji se usredotočuje na nogometnu reprezentaciju Američke Samoe. Film Next Goal Wins iz 2014. u trenu je postao popularan sportski dokumentarac koji je osvojio one i koji su cijenili nogomet i one koji nisu.

Radi se o ekipi spomenute Američke Samoe koja je godinama jedna od najlošijih svjetskih reprezentacija. Trenutno se nalaze na 190. mjestu FIFA-ine ljestvice, a najbolji renking bilježe iz 2015. godine kada su se popeli "čak" do 164. pozicije. Dokumentarac nas uvodi u priču o želji reprezentacije da se domogne Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine. Zanimljivo, u to su vrijeme bonusi kladionica bili vrlo česti kada su posrijedi bile utakmice ove reprezentacije. Međutim, Američka Samoa nije bila baš "kanta za napucavanje". Da Vam ne otkrivamo mnogo, najbolje pogledajte ovaj hvaljeni dokumentarac.

Sada bi Taika Waititi trebao biti na čelu nove iteracije filma koji dijeli ime tog dokumentarnog filma, a mi Vam donosimo sve što trebate znati o njemu…

Fassbender u ulozi izbornika

Pod istim imenom, Waititijev pogled na dokumentarni film bit će nova adaptacija s nogometnom reprezentacijom Američke Samoe koja se pokušava oporaviti od toga da je poznata kao jedna od najslabijih momčadi na svijetu. Film prati momčad u njihovom pokušaju da se kvalificira na Svjetsko prvenstvo 2014. uz pomoć izbornika Thomasa Rongena, Amerikanca rođenog u Nizozemskoj. Waititi je zajedno s Iainom Morrisom napisao scenarij. Garrett Basch, Jonathan Cavendish, Andy Serkis, Mike Brett i Steve Jamison poslužili su kao producenti, a snimanje je započelo još ujesen 2019. godine. Originalni dokumentarac imao je svjetsku premijeru na Tribeca Film Festivalu 2014., a osvojio je nagradu za najbolji dokumentarac na British Independent Film Awards 2014. godine.

Michael Fassbender ušao je u cipele / kopačke Rongena, dok će ostatak sporedne glumačke ekipe činiti Elisabeth Moss, Kaimana, Beulah Koale i Rachel House. Armie Hammer trebao se pojaviti u filmu u sporednoj ulozi, ali zbog njegovih optužbi za zlostavljanje od tada ga je zamijenio Will Arnett. Snimanje je završeno u siječnju 2020., a ponovna snimanja koja uključuju Arnetta okončana su u prosincu 2021. godine, tako da se očekuje da će film doživjeti premijeru nešto kasnije u ovoj godini.

Ako se pitate gdje se nalazi Američka Samoa i tražite neke podatke o njihovoj reprezentaciji, nudimo Vam odgovore. Američka Samoa neintegriran je teritorij Sjedinjenih Država koji se nalazi u južnom Tihom oceanu, jugoistočno od Samoe. Njihova nogometna reprezentacija smatrana je jednom od najslabijih na svijetu do studenog 2011. kada su na ljestvici FIFA-e zauzimali posljednju poziciju od svih zemalja. Također, oni drže i svjetski rekord za najteži poraz u nekoj međunarodnoj utakmici, Godine 2001. doživjeli su stravičan debakl od Australije. Bilo je 0:31!

Proslavio se s "Jojo Rabbit"

Sad malo i o redatelju. Waititi je novozelandski redatelj i scenarist koji je osvojio Oscara, a najpoznatiji je po svom radu na filmu "Thor: Ragnarok" (treći dio Marvelovih filmova o Thoru i njegov holivudski prvijenac), kao i na filmovima "Hunt for the Wilderpeople" i "What We Do In the Shadows". Svoj prvi Oscar osvojio je 2020. u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija za "Jojo Rabbit", filma koji je također režirao. Film, u kojem glume Scarlett Johansson i Sam Rockwell, komična je satira smještena tijekom Drugog svjetskog rata o dječaku koji otkriva da njegova majka (Johansson) skriva židovsku djevojku u njihovom domu. Waititi je također bio nominiran za Oscara za svoj kratki film iz 2004. godine imena "Dva automobila, jedna noć".

"Next Goal Wins" zasigurno je jedan od najiščekivanijih sportskih filmova 2022. godine, zajedno s filmom "48 sati u Vegasu" koji će nas uvesti u priču o neponovljivom dvodnevnom "ludiranju" NBA ikone Dennisa Rodmana u Las Vegasu tijekom košarkaške sezone 1997./98.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala