Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Šutnja - nova kriminalistička serija Dalibora Matanića
Potresna priča o dječjoj prostituciji i bijelom roblju nastala je prema romanima Drage Hedla

"Šutnja" - nova kriminalistička serija Dalibora Matanića

Nova kriminalistička serija Šutnja započinje s prikazivanjem u ponedjeljak 7. ožujka u 21:05 na Prvom programu HTV-a. Šesterodijelna serija donosi potresnu priču o dječjoj prostituciji i bijelom roblju, nastalu prema romanima Drage Hedla, a u režiji Dalibora Matanića.

Dramska serija Šutnja, nastala u suradnji HRT-a i produkcijske kuće Drugi plan, uvrštena je u prestižni program Berlinale Series Market, koji, prema riječima organizatora, predstavlja izbor projekata iznimne umjetničke kvalitete i velikog tržišnog potencijala. Uz HRT i Drugi plan, serija je rađena u koprodukciji s njemačkim Beta Filmom, ruskom Star Mediom, ukrajinskim streaming servisom OLL.TV, a kao ko-producent projektu se na kraju pridružio i njemački javni servis ZDF/Arte.

Scenarij za seriju napisao je Marjan Alčevski, producenti su Miodrag Sila i Nebojša Taraba, a režiju potpisuje Dalibor Matanić. U glavnim ulogama nastupaju poznata ukrajinska glumica Ksenija Mishina, Goran Bogdan, Darko Milas, Sandra Lončarić, Leon Lučev, Zlatko Burić i brojna druga poznata glumačka imena.

Prva sezona šestodijelne serije snimana je od ožujka do lipnja 2021. na lokacijama u Zagrebu, Osijeku i Kijevu, u Ukrajini.

1. epizoda: Jedna se djevojka utopila u Dravi u Osijeku. Ništa ne ukazuje na nasilnu smrt, ali vrlo je mlada i nitko ne zna tko je ona. Policijski inspektor Vladimir Kovač pokušava otkriti je li to bio nesretan slučaj ili je ubijena. Za slučaj se zainteresira i lokalni novinar Stribor Kralj. Olga, supruga lokalnog moćnika Ivana Horvatića, odlazi u Kijev nadgledati i sudjelovati u gala primanju radi prikupljanja sredstava za Zakladu za djecu, koju vodi. Nakon večernjeg primanja od sestre Aline sazna da je njezina nećakinja Katja nestala...

Direktor fotografije je Danko Vučinović, scenograf Ivo Knerzović, kostimografkinja Sanja Šeler, a majstor maske Sanja Rivić.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala