Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dodijeljeni Zlatni globusi
Ovogodišnja ceremonija dodjele prestižnih filmski nagrada prošla je bez zvijezda i bez proslave

Dodijeljeni Zlatni globusi

Godišnja ceremonija dodjele prestižnih filmskih i televizijskih nagrada Zlatni globus ove je godine prošla bez uobičajenog crvenog tepih, velikih filmskih zvijezda i proslava uživo. Filmske su nagrade u nemilosti industrije nakon prošlogodišnjeg skandala, koji je otkrio kako od 87 glasača za nagrade niti jedan nije osoba druge rase, što je podiglo veliku prašinu te su mnogobrojne zvijezde objavile kako planiraju bojkotirati dodjelu. Dodajmo na to i pandemiju koja još traje i rezultat je suhoparna dodjela nagrada, bez previše pompe i glamura.

No nagrade su u svakom slučaju dodijeljene, a najviše u televizijskim kategorijama je dobila televizijska drama Nasljeđe, koja je proglašena najboljom dramskom serijom, dok su Jeremy Strong i Sarah Snook dobili priznanje za svoje glumačke izvedbe. Najboljom humorističnom serijom proglašena je serija Hacks, a Jean Smart je za ulogu u toj seriji dobila i nagradu za najbolju glumicu. Jason Sudeikis nagrađen je za ulogu u seriji Ted Lasso.

Među televizijskim kategorijama posebno valja izdvojiti i pobjedu Mj Rodriguez za ulogu u seriji Pose, koja je ušla u povijest kao prva trans žena koja je osvojila glavnu dramsku glumačku nagradu. O Yeong-su, glumac iz popularne serije Squid Game, također je ušao u povijest i to kao prvi korejski glumac koji je osvojio Zlatni globus.

S filmske strane su najviše trijumfirali filmovi West Side Story Stevena Spielberga i The Power of the Dog Jane Campion. West Side Story proglašen je najboljim mjuziklom, Ariana DeBose najboljom glumicom, a Rachel Zegler najboljom sporednom glumicom. Film The Power of the Dog osvojio je nagradu kao najbolja drama, Kodi Smit-McPhee proglašen je najboljim sporednim glumcem, a Campion je dobila priznanje za režiju.

Od ostalih nagrada možemo izdvojiti i onu za scenarij koja je otišla u ruke Kennetha Branagha za film Belfast. Nicole Kidman je za ulogu Lucille Ball u filmu Being the Ricardos osvojila jedan zlatni kipić za dramu dok je za najboljeg glavnog glumca u drami proglašen Will Smith za film King Richard. U istoj kategoriji, samo za komediju ili mjuzikl, slavio je Andrew Garfield za ulogu u filmu Tick, Tick... Boom!.

Cjelokupnu listu ovogodišnjih pobjednika možete provjeriti na službenim stranicama Zlatnog globusa.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala