Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Cillian Murphy u biografskoj drami Oppenheimer Christophera Nolana
Priču o američkom znanstveniku J. Robertu Oppenheimeru i njegovoj ulozi u razvoju atomske bombe u kinima očekujemo 2023.

Cillian Murphy u biografskoj drami "Oppenheimer" Christophera Nolana

Foto: Depositphotos

Nakon raznih glasina o glavnoj ulozi u novom filmu Christophera Nolana sad je stigla konačna potvrda!

Prava na film kupio je Universal Pictures, a za naslov su bili zainteresirani studiji Paramount, Sony i Warner Bros. s tim da je potonji objavio skoro svaki Nolanov film. No, filmaš se udaljio od studija kad je kritizirao njihovu ovogodišnju odluke da se naslovi Warner Bros.-a paralelno nađu i na streamingu HBO Max zbog pandemije koronavirusa što je sigurno utjecalo na manju zaradu od kino ulaznica. Nolanov film Tenet ipak nije bio dio tog dogovora i prikazan je isključivo u kinima.

Vratimo se na najnoviji naslov: film Oppenheimer bit će sniman IMAX kamerama kao što je to bio slučaj s prethodnim naslovima (Dunkirik, Vitez tame) i Universal će ga distribuirati diljem svijeta. Režiju i scenariju potpisuje Nolan, a temelji se prema Pulitzerom nagrađenoj knjizi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer koju su napisali Kai Bird i Martin J. Sherwin. Nolan će za film okupiti već poznate suradnike kao što su snimatelj Hoyte Van Hoytema, montažerka Jennifer Lame i Oskarom nagrađen skladatelj Ludwig Göransson. Produkcija bi trebala krenuti početkom 2022. godine.

J. Robert Oppenheimer odigrao je ključnu ulogu u kreiranju atomskog oružja, ali kasnije je imao pomiješane osjećaje zbog njihove razorne sile tako da je počeo lobirati za međunarodnu kontrolu nuklearne moći i protivio se izradi još destruktivnije hidrogenske bombe.

Datum premijere za biografsku dramu Oppenheimer (zasad) jest 21. srpnja 2023. godine u Sjevernoj Americi.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala