Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dodijeljene nagrade Emmy
Ovogodišnjom dodjelom nagrada dominirale su serije "Kruna", "Ted Lasso" i "Damin gambit"

Dodijeljene nagrade Emmy

Sinoć je održana 73. svečana dodjela prestižnih televizijskih nagrada Emmy. Ovogodišnjim su nominacijama dominirale serije Kruna i Mandalorian s 24 nominacije svaka, a pratili su ih WandaVision i Sluškinjina priča s 23 i 21 nominacijom. Od najviše nominiranih jedino je Kruna ta koja je kući sinoć odnijela više nagrada.

Netflixova Kruna, Apple TV+ serija Ted Lasso i HBO-ova serija Mare iz Easttowna sinoć su apsolutno dominirali glumačkim nagradama jer su od 12 glumačkih nagrada uzele čak njih 10! Preostale dvije otišle su u ruke Jean Smart za ulogu u seriji Hacks te Ewanu McGregoru za njegovu ulogu Halstona u istoimenoj mini-seriji.

Prve su nagrade pokupili Ted Lasso i Mare iz Easttowna, one za sporedne glumačke uloge za komediju i limitiranu seriju: za komediju Ted Lasso nagrade za sporedne ulogu otišle su u ruke Hannah Waddingham i Bretta Goldsteina dok su za sporedne uloge u limitiranoj seriji nagrade dobili Evan Peters i Julianne Nicholson za Mare iz Easttowna.

Jason Sudeikis također je proglašen najboljim glavnim glumcem za naslovnu ulogu nogometnog trenera u seriji Ted Lasso dok je Kate Winslet uzela glavnu glumačku nagradu za limitiranu seriju ili film za svoju naslovnu ulogu detektivke u seriji Mare iz Easttowna.

Serija Kruna vladala je ovogodišnjim nominacijama, osvojivši nagradu kao najbolja dramska serije, a zlatne su kipići osvojili i Olivia Colman za glavnu žensku ulogu, Josh O'Connor za glavnu mušku ulogu, Gillian Anderson kao najbolja sporedna glumica, Tobias Menzies kao najbolji sporedni glumac te Peter Morgan za scenarij i Jessica Hobbs za režiju.

Serija Ted Lasso proglašena je najboljom komedijom dok je Damin gambit osvojio nagradu kao najbolja limitirana serija.

Iako su ovogodišnji Emmyji imali rekordni broj nominiranih osoba druge boje kože ipak je većina nagrada, kao i sve one glumačke, otišla u ruke bijelaca. No RuPaul ipak je ušao u povijest kao dobitnik najviše Emmyja kao osoba druge boje kože jer je sinoćnjom nagradom za najbolji natjecateljski program za svoj show RuPaul's Drag Race osvojio svoj 11. Emmy.

Cjelokupni popis dobitnika ovogodišnjih nagrada Emmy možete provjeriti na njihovim službenim stranicama.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala