Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nove sezone popularnih stranih igranih serija
U jesenskoj shemi Hrvatske radiotelevizije očekuje nas niz novih sezona popularnih stranih igranih serija

Nove sezone popularnih stranih igranih serija

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u novoj je jesenskoj shemi pripremila mnoštvo vrhunskih premijernih stranih igranih serija koje će se prikazivati u večernjim terminima. Riječ je o novim sezonama serija koje su gledatelji HRT-a do sada pratili na malim ekranima, kao i nekim posve novim serijama koje će zasigurno steći brojne poklonike.

Na male ekrane tako se vraćaju popularne kriminalističke serije Umorstva u Midsomeru, koju ćemo od ove jeseni gledati u 21. sezoni. Ovaj vodeći britanski izvozni dramski proizvod i u 21. sezoni donosi lepezu kriminalističkih zagonetki smještenih u bizarni svijet grofovije Midsomer napučen zanimljivim ekscentričnim likovima gdje su zapleti protkani lažnim tragovima.

Serija spaja suvremeni kontekst sa slikama i atributima koji podsjećaju na nostalgičnu prošlost malih mjesta koja je romantičnija u sjećanju nego u stvarnosti. Zvijezde serije su seljani s opakim smislom za humor zbog kojih se ova serija razlikuje od drugih detektivskih drama.

Nema sporednih likova, svi su nepouzdani, ekscentrični i nezaboravni. U ovoj sezoni viši inspektor Barnaby istražuje svijet robotike i klizi kroz svijet natjecanja u društvenim plesovima. Suprotstavlja se praznovjernim muškarcima i ženama iz društva profesionalnih ribiča i pokušava izbjeći bolnu smrt u susretu s fanatičnim pčelarima.

Ponovno ćemo gledati i Raya Donovana, u šestoj sezoni. Glavni lik, Ray Donovan, čovjek je koji obavlja prljave poslove i čisti "nered" koji za sobom ostavljaju poznati. Rayu se obraćaju kad treba diskretno riješiti neugodne situacije u kojima su se našli, a koje bi mogle dovesti do skandala i ugroziti njihove karijere. No, Rayev stvarni problem su nevolje u vlastitoj obitelji. Jon Voight je 2014. za ulogu Mickeya Donovana, Rayeva oca, dobio Zlatni globus u kategoriji najbolje sporedne muške uloge, Hank Azaria je 2017. osvojio Emmy za najbolju gostujuću ulogu, serija je osvojila još dvije nagrade, pet nominacija za Zlatni globus te još 37 drugih nominacija.

Među novitetima je i peta sezona kriminalističke serije Tko ubija u Brokenwoodu. Radnja serije smještena je u fiktivni gradić Brokenwood na Novom Zelandu koji broji 5000 stanovnika s trendom opadanja i to polaganog, jedan po jedan ili dva po dva, ovisno o tome koliko ih je taj tjedan ubijeno. Serija donosi svojevrstan odmak od mnogih drugih u kojima se zločini rješavaju forenzikom.

Vraća se i serija Vera, i to u 10. sezoni. Dobitnica BAFTA-e i Zlatnog globusa Brenda Blethyn glumi nekonvencionalnu, ali sjajnu višu inspektoricu Veru Stanhope u ovoj popularnoj kriminalističkoj seriji. Čudna i neglamurozna Vera svijetu pristupa sa zajedljivom duhovitošću, lukavošću i hrabrošću, a nedostatak šarma itekako nadoknađuje mudrošću i pronicavošću. Vera i njezin pouzdani tim istražuju tragične i zanimljive slučajeve, progone nemilosrdne ubojice, rješavaju složene zagonetke i otkrivaju tajne koje su katkad i preintimne. Ova vrhunska drama smještena u slikovite northumberlandske pejzaže nadahnuta je bestselerima i likovima cijenjene književnice Ann Cleeves.

Ljubitelji Vikinga također će doći na svoje jer na male ekrane stiže šesta sezona koja se nastavlja nakon bitke između braće, u kojoj je Bjorn prevladao i postao junak oslobodivši narod Ivarove tiranije. Kao novom vladaru Kattegata, Bjornu nije lako nastaviti stopama pokojnog oca, a opsjeda ga i pomisao da vlast nadilazi moral. Za to vrijeme Ivar putuje Putem svile, koji ga odvodi u Rusiju. Ondje susreće sebi ravnog, kneza Olega, okrutnog i nepredvidivog ruskog vladara.

Popularna serija Nijemi svjedok također je među onima koje ćemo pratiti u novoj shemi, i to u 22. sezoni. Nagrađivana BBC-jeva kriminalistička serija donosi pet uzbudljivih dvodijelnih priča. U glavnoj ulozi gledamo Emiliju Fox, uz koju nastupaju David Caves, Liz Carr i Richard Lintern. Tu je još i niz poznatih glumaca u sporednim ulogama, među kojima su Art Malik, Samantha Bond, Dervla Kirwan i Amanda Root. U ovoj sezoni patologinja dr. Nikki Alexander sa svojim predanim timom pomaže policiji u rješavanju niza tajanstvenih ubojstava. Ima tu svega, od ulične prodaje droga i ubojstava nožem do problema unutar LGBT zajednice.

U trećoj sezoni serije Sluškinjina priča, nagrađene nagradom Emmy, glavna protagonistica sluškinja June (Elisabeth Moss) bori se protiv distopijskog režima Gileada, u kojem se ponovno našla nakon što je odlučila da neće pobjeći u Kanadu sa svojim djetetom na kraju druge sezone. Sada se svim silama bori protiv režima unatoč slabim izgledima. Očekuju je iznenadni susreti sa starim znancima, izdaje i putovanje u strašno središte Gileada.

U drugoj sezoni vraća se i serija Ubijanje Eve. Druga sezona nastavlja gdje je prva stala i slijedi Eve Polastri dok izlazi na kraj posljedicama ranjavanja nožem zaljubljene psihopatkinje i profesionalne ubojice Villanelle. Njih dvije približe se još više kad MI6 dobije zadatak da riješi još veću prijetnju od jedne profesionalne ubojice. Pod Carolyninim nadzorom Eve manipulira svojim složenim odnosom s Villanelle kako bi je vrbovala za važnu operaciju. Druga sezona Ubijanja Eve je mračna i veličanstvena kao prva i neće dugo proći dok Eve i Villanelle ne shvate da je partnerstvo moć, ma koliko toksično postalo.

Nova talijanska premijerna serija Moja genijalna prijateljica također stiže na male ekrane. Serija je snimljena prema svjetskom izdavačkom fenomenu, prvom dijelu tetralogije Elene Ferrante, koje je u svijetu prodano u milijunima primjeraka. Kada joj najvažnija prijateljica, čini se, nestane bez traga, Elena Greco, starija žena koja živi u kući punoj knjiga, uključi računalo i počne pisati priču o Lili, priču o prijateljstvu koje se rodilo u školskim klupama pedesetih godina. Tako počinje priča smještena u opasnom i čarobnom Napulju, te pokriva više od šezdeset godina života i, istodobno, pokušava proniknuti u tajnu Lile, Elenine genijalne prijateljice, Elenine najbolje i najgore prijateljice.

U 5. sezoni serije Milijarde ponovno će se rasplamsati žestoki sukob između Bobbyja Axelroda i Chucka Rhoadesa. Pri tome će ih pokušati uništiti njihovi neprijatelji. Pionir u području društvenog utjecaja Mike Prince prava je prijetnja Axeovoj dominaciji, a Chuck se zaratio s uglednim okružnim tužiteljem.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala