Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Marvelov Shang-Chi srušio rekord u SAD-u
Film je ostvario najbolji start za američki Praznik rada i time donio nadu za uspješnu jesen za kino industriju

Marvelov "Shang-Chi" srušio rekord u SAD-u

Foto: YouTube

Čini se kako ipak ima nade za odličnu filmsku jesen u kinima!

Novi junak iz Marvel Cinematic Universea predstavljen je proteklog vikenda u filmu Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings koji je u prva četiri dana prikazivanja zaradio 85 milijuna dolara u Sjevernoj Americi, a samo za vikend zarada je veća nego što je imao Halloween 2007. godine kad je zaradio do neki dan rekordnih 30,6 milijuna dolara.

Ovo je velika stvar za to tržište jer je protekli vikend bio američki Praznik rada kada se ljudi manje odlučuju za posjet kinima, ali ipak je novi Marvelov junak bio dovoljno zanimljiv. Za usporedbu, slično je prošle godine pokušao Tenet koji je startao s nešto manje od 10 milijuna dolara. U ostatku svijeta je zaradio je još 56 milijuna, a za razliku od Black Widow ovaj film se može pogledati isključivo u kinima.

Filmovi koji su prikazivani paralelno u kinima i na nekom streamingu imali su značajan pad drugi vikend prikazivanja pa se za Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings očekuje da će nastaviti s odličnim rezultatom. Podsjetimo, Free Guy i Candyman dostupni su samo u kinima i ostvarili su puno bolju zaradu od svih očekivanja.

Shang-Chi je prvi film iz Marvela s Azijcem u glavnoj ulozi: Simu Liu je Shang-Chi koji se bori protiv kriminalne organizacije koju predvodi njegov otac. Režiju potpisuje Dustin Daniel Cretton, a u ostalim ulogama su Michelle Yeoh, Tony Leung, Benedict Wong i Awkwafina.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings kod nas je preveden kao Shang-Chi i legenda o deset prstenova i također se može pogledati u kinima od 2. rujna. Film će na streamingu Disney+ biti dostupan 45 dana nakon premijere u kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala