Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Horor Candyman ostvario odličnu gledanost prvi vikend prikazivanja
Još jedan film koji je zaradio više od očekivanog

Horor "Candyman" ostvario odličnu gledanost prvi vikend prikazivanja

Foto: YouTube

Usudite li se izgovoriti njegovo ime?

U kina je stigao Candyman i u prva tri dana prikazivanja zaradio je 22,3 milijuna dolara u Sjevernoj Americi, što je odlična brojka s obzirom da ima oznaku R te na sve veća zatvaranja zbog delta varijante koronavirusa. Ovom početnom zaradom premašio je očekivanja i filmaša i produkcijske kuće te je dokazao kako publika ima veliku želju za filmskim naslovima koji se mogu pogledati samo u kinima, a nisu odmah dostupni na streamingu.

U ostatku svijeta horor je imao nešto slabiji start te je otvaranjem na 51 međunarodnom tržištu zaradio 5,2 milijuna dolara što ukupno iznosi 27,6 milijuna dolara. Ovime se Candyman pridružio prošlotjednoj akcijskoj komediji Free Guy i animiranoj avanturi Psići u ophodnji: Film koji su u kinima zaradili više od očekivanog, ponajviše jer su dostupni samo u kinima.

Scenarij za Candyman je napisao Jordan Peele, a režirala ga je Nia DaCosta i koštao je samo 25 milijuna dolara tako da je već prvi vikend vratio uloženo (MGM je financirao i producirao film, a Universal je odradio marketing i distribuciju). Osim odlične zarade, film su dobro prihvatili i kritičari tako da primjerice na Rotten Tomatoes ima 85%, a na CinemaScoreu B.

Riječ je o nastavku danas kultnog Candymana iz 1992. godine, a u glavnoj ulozi su Yahya Abdul-Mateen II i Teyonah Parris kao ljubavni par Anthony McCoy i Brianna Cartwright. Radnja prati stanovnike četvrti Cabrini Green u Chicagu koji su dobro upoznati s legendom o nadnaravnom ubojici s kukom umjesto ruke, a val nasilja pokrenut će Anthonyjeva znatiželja iza legende o Candymanu. Tony Todd i Vanessa Estelle Williams ponavljaju svoje uloge iz originala, a u ostalim ulogama su Colman Domingo i Nathan Stewart-Jarrett.

Horor Candyman i u hrvatskim kinima igra od 26. kolovoza.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala