Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Malala Yousafzai potpisala višegodišnji ugovor sa servisom Apple TV+
Aktivistica za ženska prava ugovorila je dramske, humoristične i dokumentarne sadržaje, te dječje serije

Malala Yousafzai potpisala višegodišnji ugovor sa servisom Apple TV+

Foto: depositphotos

Streaming servis Apple TV+ objavio je kako je sklopljen višegodišnji dogovor s Malalom Yousafzai za originalne sadržaje na toj platformi.

Poznata aktivistica za ženska prava i najmlađa dobitnica Nobelove nagrade u povijesti radit će na originalnim sadržajima za Apple TV+ što uključuje dramske, humoristične i dokumentarne sadržaje, te animirane i dječje serije kako bi na razne načine dodatno inspirirala ljude diljem svijeta, navodi Apple.

Svijetu je najpoznatija po memoarima I Am Malala koje je izdala sa samo 16 godina, a od tada je napisala još dvije knjige, sudjelovala u dokumentarnom filmu o svom životu (Nazvao me Malala), te je osnovala Malala Fund koji podupire prava svake djevojčice do 12 godina na sigurno, besplatno i kvalitetno obrazovanje.

"Vjerujem u moć priča da okupljaju obitelji, sklapaju prijateljstva, stvaraju pokrete i nadahnjuju djecu da sanjaju. Nisam mogla tražiti boljeg partnera od Applea kako bih te priče dovela u život. Jako sam zahvalna na prilici da pružim podršku ženama, mladim ljudima, piscima i umjetnicima da odražavaju svijet onako kako ga oni vide", rekla je Yousafzai u službenoj izjavi.

No, ovo nije njihova prva suradnja. Još 2018. godine Apple je postao prvi partner Malala Funda te je podržao rad organizacije s lokalnim odvjetnicima i učiteljima u osam zemalja u kojima se djevojke suočavaju s raznim preprekama u obrazovanju. Apple pomaže i s tehnologijom, kurikulumom i istraživanjem kako da se poboljša edukacija tih djevojčica. Partnerstvo se otad proširilo, a samo se u Brazilu priključilo Appleovih 10 Developer Academiesa kako bi unaprijedili mogućnosti za edukaciju djevojčica diljem svijeta.

Yousafzai i Apple surađuju i na digitalnoj publikaciji Assembly za djevojčice i mlade žene koja je dostupna na aplikaciji Apple News i od svog starta 2018. godine tamo su objavljene priče mladih žena iz više od 100 zemalja i na više od 20 jezika.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala