Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Iako bez muda, Igor izborio finale Eurosonga
"Lijepa Tena" bila je prosjek večeri kojoj je kronično nedostajala solidna pop pjesma

Video: Iako bez muda, Igor izborio finale Eurosonga

PIŠE: Dario Petruševski

U moru polutalenata i stravično loših izvedbi, Igor Cukrov i "Lijepa Tena" ipak su pronašli put do finala Eurosonga, iako izvedba hrvatske ekipe nije bila ni izbliza spektakularna kako se to danima najavljivalo. Neki su mediji objavili kako je Viktor Drago, kreativni vođa hrvatskog tima, izgubio odjeću u kojoj su Igor Cukrov i Andrea Šušnjara trebali nastupati, pa su, umjesto u Swarovski kristalima, nastupili u crno bijeloj žalosti. Ipak, u večeri kojoj je kronično nedostajala barem solidna pop pjesma ili prava emotivna izvedba i to je bilo dovoljno dobro.
 
 
Sudioniku "Operacije Trijumf" kojem je Eurosong na najvećoj pozornici u povijesti zapravo tek drugi pravi veliki nastup u izvedbi su, najblaže rečeno, nedostajala muda, a problemi s intonacijom očito nisu i nikad neće biti riješeni. Sreća Igorova da su drugi sudionici još više falšali, pa se njegove krive note i nisu toliko izdvajale iz glazbeno slabašne, ali vizualno domišljate večeri.
 
 
Uz Hrvatsku, u finale, koje će se održati u subotu, prošle su i Ukrajina, Litva, Albanija, Moldavija, Estonija, Danska, Norveška, Grčka te Azerbejdžan. Najprovokativniji nastup, koji je spasio očajnu pjesmu, svakako je onaj predstavnice Ukrajine, koja je na ionako bogatu pozornicu dovukla tri kotača i tri se minute izvijala uz gole Rimljane-plesače. Iako nije imala posebno dobru pjesmu, izvedbu je više nego dobro izvukla pjevačica iz Albanije, a neki su, poput predstavnika Grčke, jednostavno ponovili svoj eurovizijski nastup otprije nekoliko godina. 
 
 
Recesija je definitivno ostavila dojam na Euroviziju - ako ne na produkciju, koja je ove godine zaista nadmašila sve dosad viđeno, onda na kreativnost izvođača. Čak je i Srbin bio slabašan, za razliku od predstavnice Slovenije, Hrvatice koju je zbog nacionalnosti mjesecima prozivala slovenska javnost. Ona je spasila pjesmu Andreja Babića, našeg najuspješnijeg eurovizijskog autora koji ove godine ipak nije izborio finale.
 
 
Voditelji dvaju polufinala, propali zavodnik Andrej Malakov i poznata manekenka Natalia Vodianova, u drugoj su večeri bili još tragičniji nego na svom vatrenom krštenju. Iako je loše kritike njihovog nastupa često spominjao, u top formi nije bio ni Duško Ćurlić, kojem je partijanje po Moskvi više nego očito popilo svu energiju, pa je na trenutke zvučao kao da je bičem natjeran pred mikrofon. "U veljači je napunila sedamnaest zemalja", rekao je za mladu Albanku, što je samo jedan od bisera u večeri u kojoj su nam neke dosad "nevidljive" zemlje održale lekciju iz euro glazbe.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala