Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


CineStar TV 1: Patrick Melrose
Prvu sezonu uzbudljive mini-serije ne propustite pogledati od 6. ožujka svake subote u 20:00 h na CineStar TV 1 kanalu

CineStar TV 1: Patrick Melrose

 

PATRICK MELROSEVelika Britanija,  2018., 60 min.
Režija: Edward Berger
Uloge: Benedict Cumberbatch, Hugo Weaving, Jennifer Jason Leigh
Kategorija: Drama

Benedict Cumberbatch nikad nije skrivao da postoje samo dvije uloge koje je ikada želio igrati: Hamlet i Patrick Melrose. Autobiografske knjige Edwarda St. Aubyna, na kojima se temelji serija Patrick Melrose, su oduševile književnu publiku. Bilo je samo pitanje vremena kada će Patrick Melrose stići na CineStar TV, a nema boljeg glumca od Cumberbatcha koji ga utjelovljuje.

Serija knjiga Edwarda St. Aubyna sastoji se od pet naslova, što je isti broj epizoda kao i u miniseriji. Nije slučajnost. Svaka epizoda serije koja traje desetljećima obuhvaća jednu knjigu, tako da nijedan dio priče nije ostavljen nedorečen. Kroz pet epizoda pratimo Patricka Melrosea, čovjeka iz visokog društva koji je odrastao u vrlo disfunkcionalnoj obitelji.

Cumberbatch je fantastično portretirao čovjeka koji je digao ruke od svega, osim od života. On je bogat, voli lijepe i fine stvari, lagodan život, no istovremeno bježi u heroinsku izmaglicu jer je psihički posve uništen. U svijetu velikih privilegija, Patrick se osjeća usamljeno i otuđeno. Jer taj je svijet prepun nemoralnosti, pohlepe, okrutnosti i snobizma. Njegov put od žrtve do čovjeka s najboljim namjerama je svojevrsni put modernog heroja.

Sezona I, epizoda 1:

London/New York, 1982. Patrick Melrose, 23-godišnjak, ovisan o heroinu, leti u New York kako bi preuzeo pepeo svoga oca. Unatoč svom uvjerljivom najboljem prijatelju i partneru u ovisnosti Johnnyju, i njegove dvije simpatije Debbie i Juliji, da će se u New Yorku riješiti ovisnosti, čeka ga razvratan vikend. Dok Patrick po Mahnattanu traži drogu, prisjeća se grubosti svoga oca i zanemarivanja svoje majke.

Za svoga boravka u New Yorku sreće svoje stare poznanike: Anne Eisen, staru prijateljicu i osobu od povjerenja; zgodnu i nedostupnu Marianne Banks; i svoje stare dilere, Chillyja Willyja i Pierrea. Nakon katastrofalnog bdijenja s očevim prijateljima, Patrick se napuca koktelom droge i alkohola u nadi da će tako potisnuti svoju prošlost.

Temeljena na priznatoj seriji romana autora Edwarda St. Aubyna, serija Patrick Melrose veselo kritizira britansku višu klasu dok pratimo bolnu odiseju glavnog lika od duboko traumatičnog djetinjstva i ovisnosti u odrasloj dobi do konačnog oporavka i iskupljenja.

Prvu sezonu serije Patrick Melrose možete pratiti od 6. ožujka, svake subote u 20:00h na CineStar TV 1 kanalu

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala