Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zlatni globus 2021: tko su nominirani i zašto je ova godina posebna
Nominacije su obilježili streaming servisi te povijesna nominacija tri redateljice, a najviše (6) imaju "Mank" i "The Crown"

Zlatni globus 2021: tko su nominirani i zašto je ova godina posebna

Foto: YouTube

Čekanje je konačno gotovo: poznate su nominacije za 78. Zlatni globus!

Među filmovima nominiranim u kategoriji najbolje drame su The Father, Mank, Nomadland, Promising Young Woman i The Trial of the Chicago 7, dok su u kategoriji mjuzikla ili komedije nominirani Borat Subsequent Moviefilm, Hamilton, Palm Springs, Music i The Prom.

Kad su u pitanju serije, za titulu najbolje dramske serije natječu se The Crown, Lovecraft Country, The Mandalorian, Ozark i Ratched, a za najbolju humorističnu ili glazbenu seriju Emily in Paris, The Flight Attendant, The Great, Schitt’s Creek i Ted Lasso.

U kategoriji najbolje dramske glumice nominirane su Viola Davis, Andra Day, Vanessa Kirby, Frances McDormand i Carey Mulligan; za najboljeg dramskog glumca nominirani su Riz Ahmed, Chadwick Boseman, Anthony Hopkins, Gary Oldman i Tahar Rahim. Maria Bakalova, Kate Hudson, Michelle Pfeiffer, Rosamund Pike i Anya Taylor-Joy nominirane su za najbolju glumicu u komediji/mjuziklu, a za najboljeg glumca u toj kategoriji Sacha Baron Cohen, James Corden, Lin-Manuel Miranda, Dev Patel i Andy Samberg.

Ove se godine izdvaja jedna velika, povijesna stvar, a ta jest da su nominirane tri redateljice u kategoriji najboljeg redatelja/najbolje redateljice, što je inače kategorija u kojoj su žene godinama zapostavljene. U ovom povijesnom trenutku nominirane su Emerald Fennell (Promising Young Woman), Regina King (One Night in Miami) i Chloé Zhao (Nomadland) uz Davida Finchera (Mank) i Aarona Sorkina (Chicago 7). Budući da su filmašice nepravedno zastupljene u cijelom Hollywoodu, javnost je s oduševljenjem dočekala ovu vijest. Jedina žena koja je osvojila Zlatni globus u kategoriji najboljeg redatelja/najbolje redateljice jest Barbra Streisand (Yentl), a bi se ove godine moglo promijeniti.

Za najbolji televizijski film ili limitiranu seriju nominirani su Normal People, The Queen's Gambit, Small Axe, The Undoing i Unorthodox. Za najbolji animirani film nominirani su Croods 2, Onward, Over the Moon, Soul i Wolfwalkers.

Kad su u pitanju mreže/streaming servisi i ove je godine apsolutna dominacija pripala Netflixu koji ima čak 42 nominacije, a od streaminga ga slijede Amazon i Hulu, oba s po 10 nominacija. Počasna nagrada Cecil B. deMille za izvanredan doprinos svijetu zabave ove je godine pripala Jane Fonda.

Dobitnici Zlatnih globusa bit će proglašeni 28. veljače, a voditeljice su ponovno Tina Fey i Amy Poehler koje su vodile ceremoniju 2013. i 2015. godine.

Popis svih nominiranih pogledajte na ovoj poveznici.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala