Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prijavite se na online Filmsku naSTAVu
Filmsko- obrazovni program će se održati tijekom zimskih praznika od 11. do 15. siječnja

Prijavite se na online Filmsku naSTAVu

Hrvatski filmski savez (HFS) poziva srednjoškolce, studente i njihove nastavnike da se do 10. siječnja prijave na zimski ciklus online Filmske naSTAVe, koja će se održati u suradnji s produkcijskom kućom Factum.

Taj filmsko-obrazovni program, kojemu je inače domaćin zagrebačko kino Tuškanac, besplatan je, a održat će se tijekom zimskih praznika od 11. do 15. siječnja i dostupan je u cijeloj Hrvatskoj.

Na prošloj online Filmskoj naSTAVi sudjelovalo je 280 polaznika, a novost je što će se program prenositi i uživo te će se tako omogućiti veća interaktivnost te komunikacija polaznika i predavača.

Nakon online gledanja filmova, učenici će ih putem online platforme, uz diskusiju koju će voditi predavači, analizirati i interpretirati, što podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s time i razumijevanje filmskog jezika.

Za program su odabrani raznovrsni, umjetnički relevantni, a mlađim generacijama uglavnom nepoznati filmovi koji pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima, a odabrana su s obzirom na svoju estetsku vrijednost te zrelost srednjoškolskih učenika.

"Cilj je filmski odgajati mlade, stvarati filmski pismenu kinopubliku, pozitivno utjecati na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske te svime navedenim dati potporu hrvatskoj filmskoj produkciji i cjelokupnoj audiovizualnoj zajednici", ističu iz HFS-a.

Partner programa u ovom je ciklusu je Factum, hrvatska nezavisna dokumentarna produkcijska kuća koja je u dvadeset godina postojanja ostvarila  više od 80 dokumentaraca koji su prikazani na više od osamdeset festivala i osvojili niz međunarodnih nagrada.

Predavanje će održati Nenad Puhovski, autor nagrađivanih, ali i žestoko osporavanih filmova, producent više od 70 dokumentaraca.

Bio je i voditelj jedinog magistarskog studija dokumentaristike u jugoistočnoj Europi na ADU u Zagrebu te za svoj rad na području dokumentaristike, posebice za  pokretanje i vođenje ZagrebDoxa, 2009.  dobiva nagradu Europske mreže dokumentarnog filma (EDN).

Prijavnica se može preuzeti na poveznici s web stranice Filmska naSTAVa.

Filmska naSTAVa započela je školske godine 2012./2013. i otad se održava svake godine tijekom zimskih i proljetnih učeničkih praznika, a u školskoj godini 2015./2016. prvi put  je održan i ljetno-jesenski ciklus.

Program je utemeljen na metodici nastave filma i nastao je prema idejama i višegodišnjoj praksi njegovih voditeljica Ane Đordić, Jelene Modrić te na poticaj Vere Robić Škarice, tadašnje predsjednice HFS-a.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala