Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Chris Columbus htio je režirati zadnje filmove o Harryju Potteru
Redatelj je otkrio koliko je teško bilo snimiti prvi i drugi dio, ali i da se planirao vratiti u franšizu

Chris Columbus htio je režirati zadnje filmove o Harryju Potteru

Foto: PR Photos

U intervjuu za Collider u kojem je predstavljao svoj najnoviji film The Christmas Chronicles: Part Two osvrnuo se i na svoj rad na Potter filmovima te koliko je to bilo teško. "Cijeli svijet je vršio pritisak na nas, a posebno na mene jer sam znao da ako ovo zeznem da je sve gotovo. Ne smiješ zeznuti ovu knjigu. Tako da sam svaki dan na setu morao imati nekakav tunelski vid kako ne bih razmišljao o vanjskom svijetu i očekivanjima, što je prije 19 godina bilo puno jednostavnije dok se internet nije petljao u sve", rekao je.

Prvi je put otkrio i da nije bio siguran u svoju adaptaciju sve dok nisu imali testno prikazivanje u kojem je film trajao skoro tri sata: "Publika je pojela film. Film je trajao dva sata i 50 minuta i djeca su mislila da je prekratak, a roditelji da je predugačak."

Columbus je napustio režiju franšize nakon Odaje tajni kad je palicu preuzeo Alfonso Cuarón (Zatočenik Azkabana), zatim Mike Newell (Plameni pehar) pa spomenuti David Yates (Red feniksa, Princ miješane krvi, Darovi smrti 1. dio i 2.dio). Ipak, Columbus se htio vratiti serijalu na kraju: "Uvijek sam se htio vratiti i snimiti zadnja dva filma, ali Yates je odlučio da će ostati do kraja što mi se svidjelo jer zadnji film jako volim. Mislim da je fantastičan film, drugi dio Darova smrti."

Yates je ostao u franšizi pa je tako režirao novi serijal smješten u svijet Harryja Pottera, Čudesne zvijeri čiji je prvi film 2016. godine ponovno oduševio gledatelje, dobro je prošao i nastavak Grindelwaldova zlodjela dvije godine kasnije, a treći film (vjerojatno) očekujemo 2022. godine.

Columbusov najnoviji film The Christmas Chronicles: Part Two na Netflix je stigao 25. studenog.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala