Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nagrađivani filmaš Jim Sheridan radi dokumentarnu seriju
Istinita kriminalistička drama donosi priču o neriješenom ubojstvu Sophie Toscan du Plantier

Nagrađivani filmaš Jim Sheridan radi dokumentarnu seriju

Foto: PR Photos

Poznati filmaš Jim Sheridan (U ime oca, San o Americi, Zakon braće), koji je šest puta bio nominiran za nagradu Oscar, radi na svojoj prvoj dokumentarnoj seriji punog naziva Murder at the Cottage: The Search for Justice for Sophie.

Glavni osumnjičeni bio je engleski novinar Ian Bailey koji je bio prvi reporter na mjestu zločina, ali nikad nije osuđen u Irskoj zbog nedostatka dokaza. Prošle ga je godine francuski sud proglasio krivim u odsutnosti i osudio na 25 godina zatvora, ali do današnjeg dana se uspješno bori protiv neprestanih zahtjeva francuske vlasti za izručenjem tako da i dalje živi u Corku i tvrdi da je nevin.

Ovo će biti prva dokumentarna serija ovakvog tipa za Sky Studios, a u nju će biti uključeni svi koji su bili upoznati sa slučajem i radili na njemu, uključujući i Sophiejinu obitelj te glavnog osumnjičenog Iana Baileya. Sheridan na ovom dokumentarcu aktivno radi više od pet godina i prikupio je stotine sati materijala, a vidjet ćemo ga i ispred kamere.

"Na neki način moram biti glavni istražitelj i imao sam neka luda pitanja koja nitko nije postavio koja mi nisu davala mira. Možda nemam staža ili opsesiju kao Kubrick ili Scorsese, ali mislim da imam neku sposobnost malo bolje pogledati slučaj", rekao je Sheridan za Variety te dodao kako samo želi saznati pravu istinu i neće stati dok ne dođe do nje.

Seriju Murder at the Cottage: The Search for Justice for Sophie očekujemo na Sky Crimeu tijekom sljedeće godine.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala