Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uspjeh serije The Queen's Gambit podsjetio na povezanost Heatha Ledgera s njom
Netflixova najnovija serija osvaja gledatelja i kritičare, ali podsjeća i na prerano preminulog glumca

Uspjeh serije "The Queen's Gambit" podsjetio na povezanost Heatha Ledgera s njom

Foto: PR Photos

Netflix ima (još jedan) hit: limitiranu dramsku seriju The Queen's Gambit koja je vrlo brzo osvojila gledatelje i kritičare.

Naime, prava na knjigu kupio je Allan Scott (jedan od scenarista serije) prije skoro 30 godina i projekt je od tada bio u nekoliko pokušaja realizacije za mali ili veliki ekran. Uz projekt se vezalo dosta redatelja, ali produkcija se konačno pokrenula kad je Heath Ledger preuzeo redateljsku palicu 2007. godine. Tada je knjiga trebala biti adaptirana u film, a Ledgeru bi to bio prvi redateljski projekt, posao koji ga je sve više zanimao. Izvori navode kako je planirao ostaviti glumu i prihvatiti se posla iza kamere. Nažalost, preminuo je u siječnju 2008. godine te je projekt odmah stopiran. Za ulogu Beth Harmon on je navodno bio odabrao Ellen Page.

Desetak godina kasnije odlučeno je da će priča biti adekvatnije ispričana u više epizoda i tako je došlo do nove Netflixove originalne serije, no svi se pitaju što bi bilo da nas Ledger nije prerano napustio.

Seriju potpisuju Scott Frank i Allan Scott, dok je u glavnoj ulozi odlična Anya Taylor-Joy kao Beth Harmon. U ostalim ulogama su Chloe Pirrie, Bill Camp, Marielle Heller, Marcin Dorocinski, Matthew Dennis Lewis, Russell Dennis Lewis i Moses Ingram.

The Queen's Gambit na Netflixu je dostupna od 23. listopada s tim da je 28. listopada bila najgledanija serija tog dana. U Hrvatskoj se još uvijek nalazi među 10 najgledanijih sadržaja na tom streaming servisu.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala