Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tenet zaradio skoro 150 milijuna dolara diljem svijeta
Protekli vikend film je startao u Sjevernoj Americi s 20 milijuna dolara, a u Kini nije bio najgledaniji kako se očekivalo

"Tenet" zaradio skoro 150 milijuna dolara diljem svijeta

Foto: YouTube

Nakon mjeseci odgode epski SF Christophera Nolana konačno je predstavljen i na tamošnjem domaćem tržištu!

Tenet je tako premijerno stigao u Sjevernu Ameriku, tjedan kasnije od nekih međunarodnih tržišta, i u svom je prvom vikendu zaradio oko 20 milijuna dolara – što je malo za jedan takav blockbuster, ali sasvim očekivano i realno za trenutnu situaciju tijekom pandemije.

Osim solidnog rezultata u Americi stigle su i brojke za ostatak svijeta pa je tako Tenet dosad zaradio skoro 150 milijuna dolara diljem svijeta, što je također dobar rezultat s obzirom na situaciju.

Studio Warner Bros. jučer se u službenoj izjavi izjasnio kako su "vrlo zadovoljni" prvim rezultatima i ponovno su naglasili kako je prikazivanje Teneta "maraton, a ne sprint", čime im je jasno da će film još dugo biti u kinima kako bi ostvario odgovarajući profit. "Doslovno ne postoji kontekst u kojem možemo usporediti rezultate premijere filma tijekom pandemije s bilo kakvom drugom situacijom. Ovo je presedan i sva usporedba sa svijetom prije COVID-a je nepravedna i neutemeljena", stoji u objavi.

Tenet je ovime postao prvi veliki blockbuster koji je počeo s prikazivanjem u Sjevernoj Americi usred pandemije, još od zatvaranja kina u ožujku. Svakako vrijedi izdvojiti i premijeru ovog filma u Kini gdje je Tenet protekli vikend zaradio skoro 30 milijuna dolara, dakle više od domaćeg tržišta, ali nedovoljno da bi bio na prvom mjestu gledanosti. Naime, u Kini je najgledaniji film s kineskog tržišta The Eight Hundred koji je tijekom vikenda zaradio 32,3 milijuna dolara.

Glavne uloge u Tenetu imaju John David Washington i Robert Pattinson, a film možete pogledati i u hrvatskim kinima u kojima je također najgledaniji.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala